Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Leerlingen bezoeken Friso Bouwgroep na een geslaagd beroepenfeest

01 december 2022

Leerlingen bezoeken Friso Bouwgroep na een geslaagd beroepenfeest

Tijdens het beroepenfeest op 1 november kregen meer dan 800 leerlingen van VMBO-scholen uit de Gemeente Súdwest Fryslân de kans om het gesprek aan te gaan met bedrijven uit de omgeving. Op deze manier komen jongeren in aanraking met verschillende beroepen en ontdekken wat wel en niet bij ze past. Friso Bouwgroep was ook aanwezig tijdens het beroepenfeest van On Stage en dat resulteerde in meerdere aanmeldingen tijdens de Doe-Dag.

Letterlijk een feestje

On Stage neemt de naam ‘het beroepenfeest’ heel letterlijk, want als je de zaal binnen kwam was het één groot feest. Er was muziek, ballonnen en feestelijke verlichting. Na een korte introductie mochten de leerlingen zelf aan de slag. In de vorm van statafels waren er meerdere stands gecreëerd waar de leerlingen bedrijven te woord konden staan. Ze mochten vragen stellen over een werkdag bij de organisatie en bijvoorbeeld hoe de werkzaamheden eruit zien. Bij een positieve match konden de leerlingen zich aanmelden bij een van de bedrijven om daar een dagje mee te lopen.

Doe-Dag

De meeloop-dag, ook wel doe-dag genoemd, vond plaats op 24 november. De opkomst bij Friso was een geïnteresseerde groep van 22 leerlingen, jongens en meisjes. Tijdens deze dag werd er geproefd aan verschillende werkzaamheden. Zo werd er onder andere getimmerd, een fundering met PS-bekisting gemaakt, het tekenen in 3D en het beleven van de werkelijkheid met een VR bril. De aanwezige leerlingen hebben tijdens deze dag een goede indruk gekregen welke mogelijkheden er zijn in de bouwbranche bij een bouwkundig aannemer. Zodat ze straks een goede keuze te kunnen maken welke vervolgopleiding ze willen gaan doen.

Hier leggen de leerlingen een fundering met PS bekisting.

Doormiddel van een virtual reality bril werd er in 3D getekend en ervaren hoe het is om het in 3D te bekijken

Het was een leuke en leerzame dag voor de leerlingen en Friso.