Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Koopwoningen De Wisseling Stiens opgeleverd

12 mei 2021

Koopwoningen De Wisseling Stiens opgeleverd

De Wisseling in Stiens is een bijzonder woonproject bestaande uit in totaal 58 woningen. Na fase 1a is nu ook fase 1b van het project opgeleverd. De bewoners van deze fase hebben de sleutel van hun nieuwe woning deze en vorige week in ontvangst mogen nemen.


Wonen op het voormalige spoorweg emplacement van de NS

Het project is gebouwd op een hele bijzondere locatie: het voormalige spoorweg emplacement van de NS. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Min2 en hebben door hun ronde dak een bijzondere vorm.

Gebouwd in verschillende fases

Van de 58 woningen zijn er 32 woningen gebouwd in opdracht van ontwikkelaar Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep). 26 woningen van dit project zijn overgenomen door WoonFriesland. De eerste 32 woningen van fase 1 zijn opgeleverd. Naar verwachting worden 26 woningen van WoonFriesland in de zomer van 2021 opgeleverd.


Duurzaam wonen

De woningen bieden ruimte aan een brede doelgroep. De huizen zijn ideaal voor starters en gezinnen, maar ook voor ouderen: men kan er namelijk voor kiezen om de woning levensloopbestendig te maken, met slaapkamer en badkamer op de begane grond. De woningen worden gebouwd in een bestaande woonwijk. Daardoor is er extra aandacht voor het voorkomen van hinder en de verkeersveiligheid. Bovendien worden de huizen duurzaam gebouwd. De woningen worden verwarmd door middel van een warmtepomp. De begane grond en de badkamer is voorzien van vloerverwarming. Op het de daken van de woningen liggen zonnepanelen voor het opwekken van zonne-energie. Eén ding is zeker: wonen in De Wisseling is een mooie bestemming.