Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Kennismaken met Marco van der Wal

09 juli 2024

Kennismaken met Marco van der Wal

Marco is geen onbekende bij Friso Bouwgroep. In het derde jaar van zijn studie MBO-bouwkunde kwam hij bij Aannemingsmaatschappij Friso terecht. Zijn doel was om zoveel mogelijk facetten van de bouw te leren kennen. Op die manier zou hij een goede keuze kunnen maken als hij klaar was met zijn opleiding. Hij werkte als BIM-tekenaar aan een groot utiliteitsproject voor Vattenfall in Amsterdam, liep rond op de bouwplaats aan de Oosterkade in Sneek en kwam zo met alle facetten van de bouw in aanraking. Op één na: toelevering.

Toen hij voor zijn afstudeerstage weer contact opnam met leerlingbegeleider Marcel van der Zee van Friso adviseerde die hem om zijn stage te doen bij Timmerfabriek Houkesloot. “Eerst heb ik vier weken in de fabriek gewerkt. Ik wilde graag zien wat daar gebeurde, zodat ik ook echt zou weten waar het om ging. Dat was ontzettend leerzaam. Daarna ben ik naar kantoor gegaan en heb ik, in het kader van mijn afstuderen, allerlei werkzaamheden opgepakt.

Het werken bij Houkesloot beviel Marco zo goed, dat hij niet lang na hoefde te denken toen hem gevraagd werd of hij wilde blijven. “Als ik mensen vertel dat ik in de kozijnen werk, dan denken ze vaak dat dat heel saai is. Maar niets is minder waar. Er is zoveel afwisseling in de projecten die we doen, daardoor is het juist heel veelzijdig. Voor elk project zijn er weer nieuwe uitdagingen. Soms maken we heel veel kleine kozijnen en dan juist weer hele grote. Hout is een prachtig product natuurlijk. Ik leer hier ontzettend veel.”

''Samen met mijn collega’s werk ik aan
een mooi en duurzaam product''

Wat Marco het fijnste vindt aan het werken bij Houkesloot? De sfeer en de collega’s: “We werken in een klein en hecht team, zitten pal naast de fabriek en daardoor is het heel persoonlijk. Als ik een vraag heb, kan ik altijd bij iemand terecht en ik merk dat de collega’s graag willen dat ik het vak leer. Zij werken allemaal al heel lang bij Houkesloot en kunnen me daardoor goed helpen.” Marco werkt als werkvoorbereider, maar houdt zich ook bezig met de interne kwaliteitsborging en de introductie van de nieuwe machine.

Om het werk als werkvoorbereider goed te kunnen doen is het belangrijk dat je het leuk vindt om met verschillende soorten mensen om te gaan. “Ik heb veel contact met aannemers, de collega’s in de fabriek, de leverancier van de machine en de mensen van het automatiseringsprogramma Matrix. Dat is leuk, maar soms ook lastig. Ik vind van mezelf dat ik nog wel wat zakelijker mag worden. Daar wil ik de komende tijd aan gaan werken.”

Waarom Marco mensen aanraadt om bij Houkesloot te komen werken? “Het is een hele fijne werksfeer, afwisselend werk en je kunt in korte tijd ontzettend veel leren. Het is werkelijk geen dag saai hier. Samen met je collega’s werk je aan een mooi, duurzaam product.”

Zelf aan de slag als Tekenaar/Werkvoorbereider?

Wil je net als Marco aan de slag in de prefab fabriek? Dat kan! Op dit moment hebben wij de functie tekenaar/werkvoorbereider openstaan in Sneek. Bekijk de vacature hier en solliciteer.