Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Hoogste punt voor studentenwoontoren op kenniscampus Leeuwarden

19 april 2022

Hoogste punt voor studentenwoontoren op kenniscampus Leeuwarden

Op de kenniscampus in Leeuwarden wordt sinds afgelopen zomer hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe studentenwoontoren. Het gebouw met vijf woonlagen bereikte vorige week het hoogste punt. De woontoren met in totaal 108 studio’s wordt in opdracht van StudentStay door Aannemingsmaatschappij Friso gerealiseerd. Afgelopen donderdag 14 april werd stilgestaan bij dit hoogtepunt.

Twee nieuwe studentenwoontorens voor Leeuwarden

In totaal komen er op de kenniscampus twee nieuwe woontorens bij. In de zomer van 2021 is er gestart met de bouw van de meest oostelijke toren. Zodra de werkzaamheden aan deze woontoren zijn afgerond wordt er gestart met de bouw van de tweede woontoren. StudentStay verhuurt al drie woontorens aan de Ubbo Emmiuslaan, ten noorden van het Rengerspark. De huidige huisvesting biedt ruimte aan zo’n 300 studenten. Met de bouw van de twee nieuwe woontorens komen er in totaal 289 studentenappartementen bij.

Traktatie voor de bouwplaatsmedewerkers

Op donderdag 14 april werd het bereiken van het hoogste punt van de meest oostelijke toren gevierd. De bouwplaatsmedewerkers werden door de opdrachtgever in het zonnetje gezet met een traktatie. We willen onze opdrachtgever bedanken voor dit initiatief! De komende maanden wordt er flink doorgebouwd. Naar verwachting wordt de oostelijke woontoren in de zomer van 2022, voor de start van het nieuwe schooljaar, opgeleverd.

→ Meer lezen over dit project? Ga naar de projectdetailpagina: 289 studentenappartementen Kenniscampus Leeuwarden

Impressie: Architectenbureau Mecanoo