Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Hoogste punt voor Museum Hindeloopen

25 oktober 2023

Hoogste punt voor Museum Hindeloopen

In Hindeloopen werd vorige week een hoogste punt gevierd bij het plaatsen van de eiken constructie van de nieuwe entree van Museum Hindeloopen. Directeur van het museum Bernard Hilgers voerde hierbij de handeling uit, waarbij één van de spanten werd geplaatst met behulp van een vrachtautokraan.

Collega’s van Hanzebouw hebben in hun werkplaats in Zwolle bijna 7 weken gewerkt aan de constructie. De nieuwe toegang bestaat uit 13 spanten van Europees eikenhout. Omdat er glas tussen de spanten wordt aangebracht mogen er in dit hout geen onregelmatigheden zitten. Daarom is gebruik gemaakt van het allerbeste foutvrije eiken. De twee zwaarste spanten wegen ongeveer 1.100 kg per stuk. De nieuwe entree tussen het voormalig stadhuis en het voorhuis is in totaal 22 meter lang.

,,Tot nu toe was er vooral aan de binnenkant gewerkt. Nu zie je pas dat het pand een heel ander uiterlijk krijgt omdat er een stukje nieuwbouw tussen twee delen oudbouw komt’’, vertelt Hilgers. Jurriëns Noord en Hanzebouw, beiden onderdeel van Friso Bouwgroep, hebben de krachten gebundeld om de verbouw en uitbreiding van het historische museum uit te voeren.