Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Hoogste punt bereikt van nieuwe brandweerkazerne Langweer

16 mei 2024

Hoogste punt bereikt van nieuwe brandweerkazerne Langweer

Het hoogste punt van de nieuwe brandweerkazerne in Langweer is bereikt. Gisteren, woensdag 15 mei, werd de vlag gehesen door burgemeester Fred Veenstra en de brandweerlieden van Langweer. Net als in Makkum bouwen we de gloednieuwe kazerne in opdracht van Veiligheidsregio Fryslân.


De nieuwe kazerne bestaat straks uit een stallingsruimte voor de voertuigen en een deel waarin kleedruimtes, kantine, kantoren en oefenruimte zijn gevestigd. Het korps heeft de ruimte ook nodig. Brandweer Langweer groeide uit haar jasje. Een kwart eeuw geleden bestond het korps uit een brandweerwagen en tien spuitgasten. Nu staan er drie wagens, heeft Langweer een blusboot en werken er 18 brandweermensen.

De kazerne wordt eentje in stijl. Op de gevel komt burned wood , zwartgeblakerd hout. Een deel van de kazerne wordt bekleed met het materiaal. ,,We blijven in de sfeer”, grapt projectleider Egbert Abbink van Aannemingsmaatschappij Friso. ,,De methode verlengt de levensduur van het hout. En de gedachte is mooi. Voor een brandweerkazerne is dit wel toepasselijk.”

In februari is de eerste paal geslagen. De kazerne moet in september klaar zijn. Tot het moment van oplevering moet het korps het doen met een tijdelijke plek op het industrieterrein. De wagens staan in een loods van een collega onder dak. De boot ligt in het schiphuis.