Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Hoogste punt bereikt bij 92 appartementen in Heerenveen

05 maart 2024

Hoogste punt bereikt bij 92 appartementen in Heerenveen

Gemeente Heerenveen heeft een nieuw hoogste gebouw: de hagelnieuwe woontoren van WoonFriesland aan het Burgemeester Kuperusplein. Maandag 4 maart werd officieel het hoogste punt van het gebouw bereikt. De woontoren biedt met 92 sociale huurappartementen volop woonruimte aan jong en oud in de gemeente.

Om het heugelijke moment te vieren, organiseerden WoonFriesland, Aannemingsmaatschappij Friso en gemeente Heerenveen een feestelijke lunch voor alle harde werkers op de bouwplaats. ‘Met maar liefst 92 nieuwe sociale huurwoningen. In hartje Heerenveen is dit een belangrijke stap om te voldoen aan de grote vraag naar betaalbare woningen’, vertelt Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland.
De hoogste toren van Heerenveen

Om het letterlijk en figuurlijk hoog van de toren te blazen, zorgde het Heerenveens Muziekcorps vanaf hoogte voor een vrolijke noot. Een bijzonder moment voor wethouder Jaap van Veen, die vanaf het begin nauw betrokken is bij het project. ‘Dit nieuwe woongebouw is inmiddels niet meer te missen. Met zijn hoogte van 52 meter is dit de hoogste woontoren in Heerenveen. Ik ben onder de indruk van hoe zorgvuldige de bouw is verlopen. De aannemer werkt aan een groot project midden in het drukke centrum. Het verdient een groot compliment dat er nauwelijks overlast is geweest.’

Ook Henk Dedden, algemeen directeur van Friso Bouwgroep, is zeer content met het behalen van het hoogste punt. ‘Exact een jaar geleden op 6 maart 2023 gingen de eerste palen de grond in. In een jaar tijd is deze toren snel gerealiseerd. Om dat op zo’n korte termijn veilig te kunnen doen op deze drukke plek in het winkelcentrum van Heerenveen, vergt een nauwgezette logistieke planning. Dat is iets waar we als bouwers trots op zijn.’

Ontmoetingsruimte voor bewoners op begane grond

De 92 appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen: de woontoren in het midden, een woonblok van vier verdiepingen rechts van de woontoren en een woonblok van drie verdiepingen aan de achterzijde van de toren. Er zijn appartementen met één of twee slaapkamers. Daarmee zijn de appartementen geschikt voor alle doelgroepen. Op de begane grond realiseert WoonFriesland een ontmoetingsruimte om onderling contact tussen de bewoners te stimuleren. Deze ontmoetingsplek wordt na oplevering door de bewoners ingericht en aangekleed.

Voor de zomer klaar

Friso is tot mei nog zichtbaar bezig met de afwerking van de bovenste twee afwijkende verdiepingen en de herinrichting van het gebied rondom de toren. De doorgang zal nog een tijd gesloten zijn in verband met de aanleg van de kabels en leidingen voor de nutsvoorzieningen.
De planning is dat de appartementen in de woontoren voor de zomervakantie klaar zullen zijn. Zodra de nutsaansluitingen aanwezig zijn, maakt WoonFriesland een exacte planning voor de start van de verhuur.