Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Harsta State Hegebeintum 5 november open voor publiek

03 november 2022

Harsta State Hegebeintum 5 november open voor publiek

Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Leeuwarden) realiseerde in opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser uit Amsterdam, die het pand kocht, de grondige restauratie van het voormalige buitenhuis Harsta State aan de Harstawei bij Hegebeintum (FRL). De state is verduurzaamd en volledig in ere hersteld. Op 5 november aanstaande is het museum en vakantiehuis te bezichtigen.

Openstelling musemhuis en tuin

Op zaterdag 5 november kun je van 11.00 – 14.30 uur het resultaat zien van de grondige restauratie. Harsta State is deels ingericht als museumhuis en deels als vakantiehuis. De 18e-eeuwse salon is voorzien van uniek houtsnijwerk in Lodewijk XVI-stijl. De inrichting is in de stijl van de 19e eeuw. Vanaf 6 november is de salon regulier open voor het publiek, net als de tuin waar in het voorjaar de stinzenflora bloeit. Een bezoek aan de tuin met onder andere de zeldzame blauwe anemoon en het Haarlems klokkenspel is een absolute must. In de linkervleugel van het huis is een tweepersoons appartement ingericht dat gehuurd kan worden voor vakanties, weekenden, of als gastenverblijf. Door het bijzondere interieur waan je je in de 19de eeuw terwijl je geniet van modern comfort. Vanuit Harsta State kun je heerlijk wandelen en fietsen langs de mooie Waddenkust en de vele terpdorpen.

Grondige restauratie door Friso

In 2018 werd opdrachtgever Hendrick de Keyser Monumenten eigenaar van de State in Hegebeintum. Om de tuin en state te behouden werd het pand door het echtpaar Van Riemsdijk geschonken aan de landelijk opererende monumentenvereniging. Na uitvoerig onderzoek naar het gebouw en de vroegere bewoners en een grondige restauratie door Friso, is de state nu klaar om haar gasten te ontvangen.

Open voor publiek

Een bezoek aan de Harsta State is mogelijk op woensdag en vrijdag t/m zondag van 13-17 uur. Een ticket is verkrijgbaar aan de kassa van het bezoekerscentrum. Hier kan ook geparkeerd worden. Een enkel ticket kost slechts € 2,50. Een combiticket voor een bezoek aan de kerk en de archeologische expositie kost € 8,50. Voor openingstijden van het bezoekerscentrum zie https://www.hegebeintum.info/home. Voor informatie over de State zie https://www.hendrickdekeyser.nl

Betrokken partijen: