Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Gloednieuw woonplan Wetterhiem in de verkoop

01 juni 2022

Gloednieuw woonplan Wetterhiem in de verkoop

De bouwplannen zijn definitief, de verkoopprijzen zijn bekend en onze makelaar staat te trappelen om in verkoop te gaan, kortom; wij hebben goed nieuws! Vanaf donderdag 2 juni gaat het gloednieuwe woonplan Wetterhiem in Middelsee te Leeuwarden in de verkoop.

Wonen in Wetterhiem

Op de plek waar vroeger de Middelsee liep verrijst een bruisende stoere woonwijk met tal van voorzieningen. Aan het Harinxmakanaal worden in totaal 3200 woningen gebouwd. In dit plan, deels aan het water en met veel groen, ontwikkelt Frisoplan Wetterhiem een nieuw stukje stad met 43 woningen bestaande uit vier verschillende woningtypen. Dok Architecten ontwierp een plan met twintig singelwoningen, zestien straatjeswoningen, zes pleinwoningen en zelfs een paviljoenwoning. De architectuur van het zogenoemde 'Wetterhiem' verwijzen naar de oude Friese Watersteden, zoals Workum en Harlingen. ‘De woningen zijn licht, ruim en hebben elk hun eigen karakter. Zo hebben de singelwoningen een verhoogd plafond op de begane grond waardoor ze doen denken aan de statige woningen die je aan de singels van de Leeuwarder binnenstad ziet staan,' vertelt collega en ontwikkelaar Hans Jörg van der Berg van Frisoplan. ‘Vanzelfsprekend zijn de woningen geheel gasloos, worden ze voorzien van PV-panelen en gaan ze voldoen aan de BENG*-normen.'

43 Eengezinswoningen

De plattegrond van de woningen is bij ieder woningtype ruim opgezet. 'Daarnaast biedt Frisoplan ook nog een uitbreiding van 1.20 of 2.40 meter aan als meerwerk op de begane grond en kan de koper zelf kiezen of de keuken aan de voor- of achterzijde (optioneel) gesitueerd wordt. Overige wensen van kopers zijn ook nog nader met onze woonadviseurs te bespreken,' ligt Hans Jörg toe.

20 Singelwoningen

In deze woning ontdek je een verhoogd plafond over de gehele begane grond van maar liefst 3.20 meter hoog en ook de verdieping biedt een zee aan ruimte. Naast de 1e verdieping met 3 ruime slaapkamers en badkamer beschikt deze woning over een ruime zolder van 35 m² (in de kopwoning 28 m²). De standaard erker en dakvenster aan de voorzijde zorgen voor volop daglicht in de woning. Kortom, ruimte genoeg om te wonen en te leven zoals jij dat wilt. Wil je een woning met een uitbouw of een garage? Ook dat is mogelijk! Laat dan je keuze vallen op één van de kopwoningen, deze zijn beide uitgevoerd met een extra uitbouw op de begane grond en een eigen garage.

16 Straatjeswoningen

Het is alsof je een levensgrote historische ansichtkaart binnenwandelt wanneer je langs de charmante straatjeswoningen loopt. De drie verschillende geveltypen geven ieder huis een eigen gezicht. Van houten boothuis tot eigenzinnig grachtenpand; hier vind je gegarandeerd een woning die precies past de ieders woonsmaak. Helemaal omdat de straatjeswoning twee ruime beukmaten kent, zo kan je kiezen voor een woning van 5.70m of 6.30m breed. De ruime beukmaat zorgt er daarnaast voor dat er een riante zolderruimte ontstaat. De ramen aan beide zijden leveren voldoende lichtinval op waardoor het een heerlijke ruimte is als hobby-/speelkamer of riante slaapkamer. Beide kopwoningen worden ook bij de straatjeswoning uitgevoerd met een eigen garage.

6 Pleinwoningen

Als er zes woningen een podium verdienen dan zijn het wel deze stijlvolle pleinwoningen. Robuust, stoer en elegant tegelijk. En belangrijker nog: stuk voor stuk hebben ze vanaf de tweede verdieping een uitzicht om van te dromen. Je kijkt namelijk uit over het sfeervolle dorpsplein aan de Middelseefeart. Dit magnifieke uitzicht is zelfs te bewonderen vanuit de studeer- of werkkamer op de tweede verdieping. Door de grote glaspartijen is ieder vertrek een zonnig plaatje. Een plaatje dat je zelf compleet maakt met meer dan genoeg ruimte voor alle mogelijke woonwensen.

Eén unieke Paviljoenwoning

Naast de karakteristieke eengezinswoning biedt Wetterhiem ook een uniek woonexemplaar. De 163m2 vrijstaande paviljoenwoning is uniek in zijn soort. Deze woning biedt volop mogelijkheden. 'U kunt hier alle kanten mee op,' vertelt Hans Jörg. Wonen, werken en eventueel een kantoor of studio aan huis, vanalles is mogelijk! De woning is in de basis geheel vrij indeelbaar, sterker nog; u kunt de woning ook als casco woning kopen en daarna volledig zelf indelen en afbouwen. Wij denken graag met u mee en brengen uw wensen graag uw specifieke woonwensen in kaart.

Autoluw

De woningen die Frisoplan ontwikkelt, liggen in de buurt Waterstad. Dit deel wordt ingericht met stedelijke woonblokken aan een stadsgracht, met kades, pleinen en bomenrijke singels. Een buurt waar het fijn wonen is met een groene uitstraling. ‘De straten zijn autoluw. Iedere bewoner heeft een eigen parkeerplaats op het erf. Overige auto's kunnen geparkeerd worden op het gezamenlijke binnenterrein en voor bezoekers zijn er speciale parkeerplaatsen rondom de woonwijk. Zo heeft de hele wijk een groene uitstraling en blijft er veel plaats over voor wandelaars en fietsers’, vertelt Hans Jörg.

Gezamenlijk binnenterrein

Het gehele binnenterrein is de eigendom van de uiteindelijke bewoners van Wetterhiem. Vanuit een VvE wordt de inrichting van het gebied, zoals bankjes, speeltoestellen en extra groen gefaciliteerd. De wegen en verlichting wordt in de basis aangebracht tijdens de ontwikkeling.

Verkoop van start!

Wil jij wonen in deze bruisende wijk? Kijk voor meer informatie alvast op: www.wetterhiem.nl of reserveer donderdag 2 juni vanaf 16.00 uur in je agenda! Want dan gaan we officieel in verkoop. Wij kijken er naar uit je te ontmoeten in het informatiecentrum "Docks" van Middelsee, gelegen aan de Redbadwei 14 te Leeuwarden.