Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Gloednieuw appartementencomplex Almere opgeleverd

05 mei 2021

Gloednieuw appartementencomplex Almere opgeleverd

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling startte Friso Bouwgroep vorig jaar met de bouw van 40 appartementen aan het Stationsplein in het Olympiakwartier in Almere Poort. Inmiddels is het gebouw opgeleverd. Het wooncomplex is pal naast het Station Almere Poort gebouwd en grenst aan het entreeplein tot de wijk.

Een gebouw met een gezicht

Het gebouw, naar een ontwerp van Dittmar Architecten uit Amsterdam, bestaat uit 40 appartementen verdeeld over vijf woonlagen. Er zijn zestien twee kamerwoningen (52 m2) en 24 drie kamer woningen (tussen 61 m2 en 66 m2) gerealiseerd. Elke woning heeft een buitenruimte. Het gebouw bestaat uit een kop en een lagere gevel verderop aan het plein. Hierdoor heeft het gebouw een duidelijke richting en gezicht naar het station gekregen. Op de kopgevel aan de spoorzijde versterkt een kunstwerk de herkenbaarheid van deze plek vanuit de trein.

Bijna energieneutraal

Opdrachtgever De Alliantie had voor dit project de ambitie om een bijna energieneutraal gebouw te realiseren(BENG). Daarnaast is het gebouw voorzien van zonnepanelen. Verder is door de vervanging van beton door kalkzandsteen en de toepassing van houtskeletbouw binnenspouwbladen de Co2 belasting relatief laag gebleven.

Bouwteampartners:

Het project is als bouwteam aangenomen. De volgende partners zijn betrokken: