Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Oost start met verduurzaming van 66 woningen Enschede

01 november 2021

Friso Oost start met verduurzaming van 66 woningen Enschede

Eind september startte Friso Oost in opdracht van Woningcorporatie Domijn en Reimarkt Enschede met de verduurzaming van 66 woningen. Eerder verduurzaamde Friso Oost ook al woningen in Enschede. Naar verwachting worden de woningen eind 2021 opgeleverd en zitten de bewoners er tijdens de kerstdagen weer warmpjes bij.

Verduurzamingswerkzaamheden

Bij alle 66 woningen wordt al het glas inclusief de ZR roosters vervangen. Daarnaast krijgt elke woning een nieuwe geïsoleerde  voor- en achterdeur en worden de woningen met een ventilatie box uitgebreid met een Co2 sensor. De woningen die nog niet over een ventilatie box beschikken krijgen een geheel nieuw systeem. Hierbij wordt de ventilatie box compleet nieuw aangelegd op de badkamer, keuken en toilet. Dit geldt ook voor de Co2 sensor in de woonkamer. De Co2 sensor meet de luchtkwaliteit. Wanneer de sensor veel vervuilde lucht meet wordt de ventilatie box automatisch aangezet zodat de afzuiging harder gaat. Op deze manier wordt er tijdelijk een sterkere luchtstroming in de woning gecreëerd om de lucht in de woning te verversen en er een gezond binnenklimaat ontstaat in de woning.

Verduurzaam je woning

Naast dat het verduurzamen van woningen beter is voor het milieu, bespaar je door verduurzaming ook geld. De nieuwe voordeuren en het vervangen van het glas zorgt er voor de huizen beter geïsoleerd zijn. Uiteindelijk bespaard de bewoner hier veel geld mee door het verminderde verbruik van de verwarming. Een verduurzaamde woning geeft niet alleen meer comfort, de waarde van de woningen stijgen ook.

Oplevering

Naar verwachting wordt de verduurzaming van de 66 woningen in Enschede vlak voor de kerstdagen afgerond.