Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Oost start met verduurzaming 78 appartementen in Enschede

06 februari 2023

Friso Oost start met verduurzaming 78 appartementen in Enschede

In opdracht van Woningcorporatie Domijn en Reimarkt Enschede is Friso Oost (vestiging Eibergen) gestart met de verduurzaming van 78 appartementen in Enschede door middel van blok voor blok aanpak.

Isoleren voor een groter wooncomfort

In de woningen worden veel isolerende maatregelen toegepast. Zo wordt het glas vervangen voor HR++ glas met ventilatieroosters. De gevelpanelen worden vervangen voor geïsoleerde vacuüm panelen met een hoogwaardige isolatiewaarde en er wordt spouwmuurisolatie toegepast. In de kelder wordt plafondisolatie aangebracht en de woningen worden voorzien van dakisolatie. Door deze maatregelen worden de woningen behaaglijker en duurzamer.

Extra aandacht voor brandveiligheid

In de woningen wordt extra aandacht besteed aan de brandveiligheid. Zo worden er brandwerende voorzieningen getroffen, onder andere door de voordeur te vervangen voor een isolerend en brandwerend exemplaar. Ook wordt de meterkast, de cv kast en alle doorvoeren brandwerend afgewerkt.

Extra aandacht voor circulair bouwen

Ook buiten worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt de gevel gereinigd en wordt er schilderwerk uitgevoerd. Naast verduurzaming, onderhoud en brandveiligheid is er extra aandacht voor circulair bouwen. Zo worden de panelen demontabel aangebracht. Daarnaast blijft de bestaande isolatie gehandhaafd en wordt er extra isolatie aangebracht onder het bestaande.

Efficiëntie in de planning

De planning is voor zowel de bewoners als voor de uitvoerende partij zo efficiënt mogelijk ingericht.  De bewoners blijven gedurende de werkzaamheden in de woning wonen. Goede communicatie met de bewoners is hierin essentieel. Mochten er zaken zijn die op een bepaald moment niet uitgevoerd kunnen worden door bijvoorbeeld verhindering bij de bewoner, dan heeft dit gevolgen voor de planning. Het is dan zaak dat alles voor de bewoner zo goed mogelijk verloopt.

Naar verwachting nemen de verduurzamingswerkzaamheden zes maanden in beslag.