Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Oost gestart met onderhoud en verduurzaming 120 duplexwoningen in Enschede

01 november 2023

Friso Oost gestart met onderhoud en verduurzaming 120 duplexwoningen in Enschede

Friso Oost uit Eibergen (onderdeel van Friso Bouwgroep) is in opdracht van Woningcorporatie Domijn en Reimarkt (beide uit Enschede) gestart met het verduurzamen van 120 duplexwoningen aan de Wethouder Nijhuisstraat en Wicher Nijkampstraat. In dit project worden 120 duplexwoningen verduurzaamd en voorzien van groot onderhoud.


Verbetering energieprestaties en leefklimaat

Dit project omvat een breed scala aan verbeteringen. Alle ramen en het glas wordt vervangen. Daarnaast worden er nieuwe voor-, achter- en bergingsdeuren geplaatst die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de esthetiek van het complex. Verder worden alle spouwmuren geïsoleerd en er wordt bodemisolatie aanbracht, waardoor de energieprestaties van de duplexwoningen aanzienlijk worden verbeterd en een beter leefklimaat ontstaat.

Voor het ventilatiesysteem wordt in de keuken een K-fan geplaatst en in de badkamer een Climarad minibox inclusief een CO2 melder, waardoor het gehele ventilatiesysteem CO2 gestuurd is. Deze aanpassingen zorgen voor één of meerdere stappen in het energielabel.


Brandwerende voorzieningen

Veiligheid is ook een belangrijk aspect bij dit project. Daarom worden er brandwerende voorzieningen aangebracht tussen de brandcompartimenten.

Opwekken van duurzame energie

Om het complex minder afhankelijk te maken van traditionele energiebronnen worden er per woning zes zonnepanelen geïnstalleerd. Het opwekken van duurzame energie is een belangrijke stap richting een groenere toekomst.

Tot slot worden alle kozijnen en ramen opnieuw geschilderd en wordt (waar nodig) houtrot hersteld. Dit geeft het complex een weer een mooie, frisse uitstraling. We zijn ervan overtuigd dat deze veranderingen niet alleen de energie-efficiëntie en duurzaamheid verbeteren, maar ook het comfort en de leefbaarheid van de duplexwoningen vergroten. Naar verwachting worden de werkzaamheden in het voorjaar van 2024 afgerond.