Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Civiel werkt aan vervanging 80 jaar oude brug in Achlum

26 augustus 2020

Friso Civiel werkt aan vervanging 80 jaar oude brug in Achlum

In opdracht van gemeente Waadhoeke (FR) werkt Friso Civiel momenteel aan een 80 jaar oude brug in Achlum. De brug over de Achlumervaart, die toegang geeft tot een woonwijk in het terpdorp is te smal voor het huidige verkeer. Ook voldoet de draagkracht van het brugdek niet meer aan de wettelijke eisen. Naar verwachting kan de brug medio oktober weer in gebruik genomen worden.

Voormalige brug Alde Loop Achlum

Brug met open karakter

Een deel van het dorp Achlum is een beschermd dorpsgezicht. De nieuwe brug wordt daarom zoveel mogelijk ingepast in de omgeving. De brug krijgt een open karakter en door middel van een houten bekleding krijgt het een natuurlijke uitstraling. Het bestaande betonnen leuningwerk is onderdeel van de constructie, maar is dermate aangetast door het verkeer waardoor het volledig vervangen wordt.

Impressie voorzijde brug Alde Loop Achlum

De brug is omgeven door woningen en grote bomen, de ruimte rondom de brug is daardoor zeer beperkt. Het snoeien van bomen is noodzakelijk maar zal tot een minimum worden beperkt, zodat de algehele uitstraling niet wordt verstoord.

Verwachte oplevering

Naar verwachting wordt de brug medio oktober opgeleverd en weer in gebruik genomen. Na oplevering voldoet de brug weer aan de wettelijke eisen. Daarnaast zorgt de brug weer voor een goede ontsluiting richting de achterliggende woonwijk.