Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Civiel vervangt 80 jaar oude brug in Achlum

26 november 2020

Friso Civiel vervangt 80 jaar oude brug in Achlum

In opdracht van Gemeente Waadhoeke  (FR) werkte Friso Civiel afgelopen periode  aan een 80 jaar oude brug in Achlum. De brug over de Achlumervaart, die toegang geeft tot terpdorp met 600 inwoners was te smal voor het huidige verkeer. Ook voldeed de draagkracht van het brugdek niet meer aan de wettelijke eisen.

Brug met open karakter

Een deel van het dorp Achlum is een beschermd dorpsgezicht. De nieuwe brug is daarom zoveel mogelijk ingepast in de omgeving. De brug heeft een open karakter gekregen en doormiddel van een houten bekleding een natuurlijke uitstraling. Het bestaande betonnen leuningwerk was onderdeel van de constructie, maar is dermate aangetast door het verkeer waardoor het volledig vervangen werd. Daarnaast is de brug omgeven door woningen en grote bomen, de ruimte rondom de brug was daardoor zeer beperkt. Het snoeien van bomen was daarmee noodzakelijk maar is  tot een minimum beperkt, zodat de algehele uitstraling niet is verstoord.

De brug voldoet weer aan de wettelijke eisen

De brug is eind november opgeleverd en weer in gebruik genomen. De brug voldoet weer aan de wettelijke eisen. Daarnaast zorgt de brug weer voor een goede ontsluiting richting de achterliggende wijk.