Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Civiel gecertificeerd op trede 3 van de veiligheidsladder

20 mei 2021

Friso Civiel gecertificeerd op trede 3 van de veiligheidsladder

Friso Civiel, onderdeel van Friso Bouwgroep, heeft onlangs de audit voor de certificering van trede 3 van de veiligheidsladder met succes doorlopen. Vandaag werd het certificaat officieel overhandigd.


Friso Civiel neemt certificaat in ontvangst

Het certificaat werd officieel overhandigd door Arjen Werkmeester, commercieel directeur van Normec Certification. Het certificaat werd met gepaste trots in ontvangst genomen door Friso Civiel directeur Jan Hogenberg en kwaliteitscoördinator Jabin de Jong. Veiligheid is een integraal onderdeel van onze manier van werken en maakt een groot onderdeel uit van onze cultuur. We zijn ontzettend trots op deze certificering en op onze medewerkers die iedere dag veilig doorbouwen.

Van links naar rechts: Jan Hogenberg, Arjen Werkmeester en Jabin de Jong

Friso Civiel gecertificeerd op trede 3

In maart en april zijn er bij Friso Civiel externe audits geweest voor de veiligheidsladder. Deze audits zijn succesvol verlopen waardoor Friso Civiel vanaf nu gecertificeerd is op trede 3. Friso Civiel is het eerste bedrijfsonderdeel van Friso Bouwgroep dat gecertificeerd is op de veiligheidsladder. De komende tijd wordt de veiligheidsladder binnen alle disciplines van Friso Bouwgroep verder uitgerold.

Veiligheid als hoogste prioriteit

Veilig werken staat bij Friso Bouwgroep bovenaan. Een veilige, gezonde en plezierige werkomgeving vinden wij dermate belangrijk dat het een integraal onderdeel van onze manier van werken en onze cultuur is. Toetreding tot de veiligheidsladder is dan ook een logische stap. Vanuit de Governance Code voor de bouw zien we dat ook grote opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld Tennet, Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat steeds meer belang hechten aan de veiligheidsladder. Opdrachtgevers zijn steeds meer betrokken bij veiligheid op de bouwplaats. Friso Bouwgroep ziet het als taak om opdrachtgevers op dit gebied (deels) te ontzorgen. Het is dan ook belangrijk om veiligheid te zien als hoge prioriteit bij alle activiteiten. Dit geldt vanaf de calculatie tot aan oplevering.

Interne campagne: Friso werkt veilig

Friso Bouwgroep heeft een eigen aanpak om veiligheid op de bouw proactief aan te pakken. Dit gebeurt via de Friso werkt veilig campagne die in 2016 is gestart. Deze interne campagne zorgt ervoor dat er open gesproken wordt over veiligheid. Niet alleen op de bouwplaats, maar ook bij onze materieeldienst, in de fabrieken en op de kantoren. Zo wordt van veiligheid een dagelijkse bezigheid gemaakt en wordt het een vanzelfsprekend onderdeel van het werk. Om te voldoen aan de eisen van de veiligheidsladder zijn de systemen vanuit het Friso werkt veilig programma uitgebouwd.

Beloning voor het beste veiligheidsidee

Als onderdeel van de Friso werkt veilig campagne is er een beloningsbeleid opgesteld voor medewerkers die actief meedenken over de veiligheid op de bouw. Het beste idee wordt beloond met een cadeaubon. Periodiek worden de beste ideeën bekeken en wordt het beste idee uitgekozen. Zo had een medewerker van Friso Civiel het idee om het coronabeleid op zijn bouwplaats beter zichtbaar te maken. Door middel van pictogrammen is nu in één oogopslag zichtbaar wat de corona regels zijn op zijn bouwplaats.


Een eigen V-KAM afdeling

Friso Bouwgroep beschikt over een eigen V-KAM afdeling. Deze afdeling is ondersteunend bij een gezonde en veilige werkomgeving. Bij het bezoeken van de bouwplaatsen worden praktische adviezen gegeven als het gaat om veilig werken. Om het gezamenlijke doel van veilig en gezond werken te behalen denken we in oplossingen. Daarom beschikt een groot deel van de uitvoerders over een diploma Operationele Veiligheidskunde (OVK). Deze specifieke kennis helpt mee aan de algehele veiligheid op de bouw. Samen bouwen we veilig door!