Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Bouwgroep levert bijdrage aan wijkvernieuwing Minnertsga

05 december 2022

Friso Bouwgroep levert bijdrage aan wijkvernieuwing Minnertsga

Friso Bouwgroep heeft in de afgelopen periode in opdracht van Wonen Noordwest Friesland (WNWF) meegebouwd aan de wijkvernieuwing in Minnertsga, gemeente Waadhoeke. Onderdeel van deze wijkvernieuwing was de realisatie van 25 nieuwe huurwoningen door Friso. Samen met de buurt, de gemeente en de betrokken bouwbedrijven werd op dinsdag 22 november de vernieuwing in de wijk gevierd.

Het was niet het eerste project wat de bouwgroep in samenwerking met WNWF realiseerde. Na de realisatie van nieuwe huurwoningen in Berlikum (2019), Beetgum - Minnertsga (2020 en 2022) en Marssum (2022) was de realisatie in Minnertsga wederom een geslaagd project met het vertrouwde projectteam en partners..

Het Friso Prefab Bouwconcept

De 25 woningen laten zich kenmerken door een aantal unieke eigenschappen. De woningen zijn gebouwd binnen de toepassing van het eigen Friso prefab bouwconcept in de fabriek van Houkesloot Toelevering (onderdeel van Friso Bouwgroep). Daarmee voldoen de woningen ruimschoots aan de gestelde luchtdichtheidseisen. De huizen zijn energiezuinig en duurzaam, voorzien van o.a. een luchtwarmtepomp en zonnepanelen.

Woonplezier voor toekomstige bewoners

De bewoners zijn erg blij en enthousiast over hun woning en de uitstraling ervan: “Het ziet er prachtig uit. Leuk zo met die dakkapellen, waardoor een speels effect wordt opgeroepen”, aldus een nieuwe bewoner. Cor Boorsma (projectleider) en Berber Dedden (team klant en markt) van Friso deelden de volgende woorden in hun speech: “Als maatschappelijke bouwer dragen wij graag ons steentje bij aan dergelijke opgaves. Een prachtig project waar wij als Friso ‘grutsk!’ op zijn en waarvan we hopen dat de huidige en toekomstige bewoners lang woonplezier zullen hebben!”

Betrokkenen:

  • Wonen Noordwest Friesland
  • Architect Rudolf Zijlstra
  • Otte installaties