Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Bouwgroep bouwt eerste IKC volgens het Schools by Circlewood systeem

28 november 2023

Friso Bouwgroep bouwt eerste IKC volgens het Schools by Circlewood systeem

Wij gaan binnenkort als eerste aannemer aan de slag met de bouw van de IKC Wisperweide in Weesp die volgens het nieuwe modulaire systeem van Schools by Circlewood gebouwd gaat worden. Het Schools by Circlewood-systeem is ontstaan uit een samenwerkingverband tussen engineers, architecten, makers, denkers en kennispartners die de zogenoemde HoutKern Bouwmethode (HKB) hebben ontwikkeld. Maandag 27 november vond de officiële ondertekening plaats.

De basis van de HKB-methode is een stapelbare houten module die door middel van een slimme knoop aan elkaar te koppelen is. De innovatie van het systeem zit hem vooral in de losmaakbaarheid en de besparing op CO2 en stikstofuitstoot. De nieuwe school krijgt hierdoor een maximale flexibiliteit, is multifunctioneel en toekomstbestendig. De IKC Wisperweide in Amsterdam is de eerste school die gebouwd gaat worden binnen het Innovatiepartnerschap Schoolgebouwen in Amsterdam.

Binnen dit programma worden de komende tien jaar negen tot 30 nieuwe scholen gebouwd. Wij zijn er trots op dat wij als bouwer onze naam aan dit partnerschap kunnen verbinden. Aankomende zomer starten we met de bouw, we verwachten de nieuwe basisschool in de zomer van 2025 kunnen opleveren.

Foto credits by Studio A Kwadraat en OMA