Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Bouwgroep betrokken bij speelfilm Grutte Pier

16 november 2022

Friso Bouwgroep betrokken bij speelfilm Grutte Pier

Binnen de muren van de welbekende Martinikerk in Sneek rust volgens de overlevering het gebeente van Grutte Pier. Deze mythe leeft tijdens de restauratie van de kerk, die door Friso en de vakmannen van Jurriëns Noord en Hanzebouw wordt uitgevoerd, voort en dat houden we natuurlijk graag in leven. Letterlijk, want op de sterfdag van de Friese vrijheidsstrijder, 28 oktober jl. ging de speelfilm, geregisseerd door Steven de Jong, officieel in première. Friso Bouwgroep steunt dit initiatief en was aanwezig bij dit heugelijke feit. Inmiddels heeft de film al 10.000 bezoekers getrokken.


Onthulling standbeeld bij Martinikerk

In aanwezigheid van de gehele cast en crew is de feestelijke middag bij de laatste rustplaats van Pier in de Martinikerk afgetrapt met de onthulling van het unieke standbeeld ‘De Laarzen van Pier. De rode loper werd vervolgens uitgerold bij Theater Sneek.

Deel 2 Floris fersus Grutte Pier

De premiere werd druk bezocht en aan het einde van de dag is ‘Floris fersus Grutte Pier’, het vervolg op Grutte Pier aangekondigd waarin acteurs Tim Douwsma (De Hel van ’63), Bertrie Wierenga (GTST) en Peter Tuinman (De Hel van ’63) aan de cast zijn toegevoegd. Grutte Pier (deel 1) is nu te zien in de bioscoop.

Benieuwd naar het verhaal over Grutte Pier? Bekijk de trailer: