Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Bouwgroep aannemer Toekomstig Almenum

28 juli 2023

Friso Bouwgroep aannemer Toekomstig Almenum

Harlingen – De Bouwvereniging heeft Friso Bouwgroep uit Sneek na de aanbestedingsprocedure geselecteerd als aannemer voor de sloop en nieuwbouw van Toekomstig Almenum. “Friso is een gedegen Friese aannemer die veel ervaring heeft met nieuwbouw voor ouderen en bekend is in Harlingen”, aldus De Bouwvereniging. “Zo bouwen ze ook de Maritieme Academie in Harlingen. WMR uit Rinsumageest doet de Infra”.

Friso Bouwgroep en WMR

Maandag 24 juli zijn door Friso Bouwgroep, WMR en de Bouwvereniging de handtekeningen gezet. Momenteel ligt er één bezwaar bij de Raad van State van een omwonende, deze is in behandeling. Ondanks procedures en vertragingen bij de Raad van State De Bouwvereniging door met de voorbereidingen om straks te starten met de sloop. “We willen onze bewoners niet langer laten wachten”.

Toekomstig Almenum

Het huidige gebouw van Almenum van 1974 is op en aan vervanging toe. In 2019 is de Bouwvereniging gestart met de voorbereiding en ontwikkeling van de plannen voor sloop en nieuwbouw. Samen met alle betrokkenen, bewoners en vertegenwoordigers van omwonenden is een plan gemaakt voor Toekomstig Almenum. Het huidige Almenum heeft 165 appartementen, hiervoor komen er 155 nieuwe appartementen terug. Daarvan zijn 130 sociale huur van de Bouwvereniging en 25 vrije sector huurappartementen van Stichting Harlinga.


Foto vlnr. Bouwe Stiemsma van WMR, Petra van der Wier van de Bouwvereniging en Henk Dedden Friso