Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Exclusief kijkje in hoogste woontoren Heerenveen tijdens Dag van de Bouw

27 mei 2024

Exclusief kijkje in hoogste woontoren Heerenveen tijdens Dag van de Bouw

Heerenveen - Het is voor één keer mogelijk om de hoogste woontoren van Heerenveen te bezoeken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De uitgelezen en enige kans voor geïnteresseerden om eens vanaf de 15de etage en 52 meter hoog de skyline van Heerenveen te bewonderen. Het nieuwbouwproject op het Burgemeester Kuperusplein wordt opengesteld door Aannemingsmaatschappij Friso (onderdeel van Friso Bouwgroep) in samenwerking met partner Koopmans Bouwgroep, opdrachtgever het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland en Gemeente Heerenveen.

Kennismaken met de bouwbranche

Naast het bezoeken van de woontoren staat de Dag van de Bouw uiteraard in het teken van de bouw. Op de begane grond maak je kennis met Friso Bouwgroep en Koopmans Bouwgroep. Hier wordt de bouwbranche in het algemeen en de specifieke bouwkenmerken van de woontoren in het bijzonder uitgelicht. Zo zie je de eerste tekeningen en modellen van de toren en wordt er een video vertoond in de bouwbios Ook wordt hier aandacht gegeven aan werken in de bouw. De Échte Bouwers van Friso presenteren actuele vacatures en opleidingen. De installateur Otte Installaties en Lodema Elektrotechniek zijn ook aanwezig om informatie te geven over duurzame systemen die in het gebouw zijn gebruikt.

Bekijk appartementen en skyline van Heerenveen

Naast de begane grond worden ook de derde en vijftiende verdieping opengesteld voor publiek. Op de derde verdieping toont het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland de verschillende type sociale huurappartementen. Wijkconsulenten van WoonFriesland ontvangen graag geïnteresseerde huurders. Op de vijftiende en hoogste verdieping ontvangt Gemeente Heerenveen de bezoekers. Naast het bewonderen van de skyline van Heerenveen wordt er een inkijkje gegeven in de toekomst van het centrum van Heerenveen, met een speciale focus op het Burgemeester Kuperusplein. De gemeente streeft ernaar om het centrum bruisender, groener, functioneler en toekomstbestendiger te maken.

Win een ballonvlucht

Er zijn leuke (bouw)activiteiten voor kinderen en er is een speurtocht. Bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie, thee of limonade. Vervolgens kunnen zij bij alle activiteiten langs. Eén bezoeker maakt kans om de woontoren straks vanuit de lucht te bewonderen. Met een winactie maak je namelijk kans om een ballonvlucht te winnen. De Dag van de Bouw in Heerenveen start vanaf 10.00 uur en de bouwhekken sluiten weer om 16.00 uur.

Onderwijsdag van de Bouw

Speciaal voor het basisonderwijs is de bouwplaats op vrijdagmiddag 7 juni al klassikaal te bezoeken.  Dit in het kader van de Onderwijsdag van de Bouw. In samenwerking met Toekomstbouwers Friesland kunnen scholen zich inschrijven voor dit project. Kinderen kunnen door rondleidingen en het beantwoorden van vragen kennismaken met de bouw.