Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Eerste palen brandweerkazernes in Langweer en Makkum geslagen

27 februari 2024

Eerste palen brandweerkazernes in Langweer en Makkum geslagen

De afgelopen weken werden een tweetal mijlpalen bereikt voor de brandweer in Friesland. In Langweer en Makkum werden de eerste palen geslagen voor de bouw van twee nieuwe kazernes.

De kazernes worden gebouwd volgens het duurzame blauwdrukontwerp van de Veiligheidsregio Fryslân. Dat betekent: gasloos en energieneutraal. Aannemingsmaatschappij Friso realiseert de nieuwe kazernes. De kazernes zijn op te delen in twee hoofdfuncties: een stallingsruimte voor de (blus)voertuigen en het ondersteunende deel van de kazerne, waarin onder andere de kleedruimtes, kantine en vergaderruimtes zijn gevestigd. De stallingsruimte is opgebouwd uit een staalskelet welke voorzien is van dak- en wandbeplating.Het ondersteunende deel bestaat uit houtskeletbouwelementen, toegeleverd door Houkesloot Toelevering. De elementen worden bekleed worden met zogenoemd “Burned Wood”. Dat hout heeft een verkoolde toplaag wat de levensduur van het hout verlengd.

De werkzaamheden worden gezamenlijk met Mensonides Installatietechniek en Oosterhof Holman uitgevoerd. De verwachting is dat beide kazernes in het najaar van 2024 in gebruik worden genomen.