Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Eerste paal nieuwbouw UMCG Beatrixoord Haren

20 maart 2024

Eerste paal nieuwbouw UMCG Beatrixoord Haren

Op maandag 18 maart is de eerste paal voor de nieuwbouw van het UMCG Centrum voor Revalidatie (CvR) in Haren geslagen. De nieuwe vleugel wordt gebouwd voor de klinische patiënten Neurorevalidatie. Neurorevalidatie richt zich op patiënten die als gevolg van een ongeluk of na een herseninfarct of hersenbloeding bij het Centrum voor Revalidatie komen revalideren. Zij verblijven gemiddeld 12 weken in het revalidatiecentrum.

De huidige afdeling is verouderd en bevat meerdere patiëntkamers voor 4 patiënten. Lolke Lolkema, unithoofd van het verpleegkundige team: ‘Voor het herstel van deze patiëntgroep is het belangrijk dat er naast therapie, momenten van rust zijn. Op de grotere zalen is dit onvoldoende mogelijk omdat er veel prikkels zijn waardoor patiënten niet optimaal kunnen herstellen. Daarnaast wordt het sanitair in de nieuwe situatie per kamer ingericht wat voor de patiënt veel fijner is.

De huidige afdeling is op de 4e verdieping wat maakt dat de stap naar buiten soms letterlijk als een drempel wordt ervaren. In de nieuwe opzet is er direct contact met de tuin, waardoor zowel therapie als ontspanning in de buitenlucht mogelijk wordt. En natuurlijk wordt het voor onze medewerkers een mooie plek om te werken’

Op de foto: Hilbrand Veenje (l) en Marcel Huizeling van Friso en Annemieke Weijling (rode helm) van het UMCG CvR.


Eerste paal

Manager Zorg en Bedrijfsvoering Annemieke Weijling heeft symbolisch de eerste paal ‘geslagen’ in aanwezigheid van medewerkers van het revalidatiecentrum en van Aannemingsmaatschappij Friso, onderdeel van Friso Bouwgroep. Friso is uitvoerder van het project waarin een nieuwe afdeling voor Neurorevalidatie wordt gerealiseerd.

De uitbouw is ontworpen door Team 4 Architecten, in samenspraak met de gebruikers van de afdeling. Er is veel aandacht voor licht en ruimte en er is gekozen voor een indeling met 1- en 2-persoons kamers. Meer privacy en een plek om te rusten als dat nodig is. De twee huiskamers die op de afdeling komen zijn er voor de gezamenlijke momenten waaronder samen eten en recreëren.

Op het dak van de Neurorevalidatie komt een nieuwe ontmoetingsruimte waar patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen zitten en gebruik kunnen maken van een lunch, koffie of warme maaltijd. Het wordt een plek waar je bezoek kunt ontvangen of collega's even met elkaar kunnen overleggen.

Bouwtraject

In januari is de bouwer gestart met het bouwrijp maken van de grond. Het oude restaurant is afgebroken, de voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd om de grond bouwrijp te maken. Als de planning wordt gevolgd, wordt het gebouw eind 2024 opgeleverd en medio 2025 in gebruik genomen.

Friso Bouwgroep

Friso Bouwgroep is trots om de nieuwe afdeling Neurorevalidatie te bouwen voor het CvR. Het is een project op een niet alledaags plaats. De combinatie van het groen en grondwerk, een bouwkundig hoogwaardig gebouw en de complete inrichting en afbouw van de zorgkamers maken dit een mooi totaalproject. Friso wil ook graag projecten in de zorg realiseren waar hoogwaardige zorg verleend kan worden.