Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Cultuur Historisch Centrum de Tiid bijna klaar

19 oktober 2020

Cultuur Historisch Centrum de Tiid bijna klaar

Na 518 dagen bouwen is afgelopen maandag Cultuur Historisch Centrum de Tiid in Bolsward voor een groot deel opgeleverd. Na de ondertekening van diverse documenten, overhandigde directeur Henk Dedden van Friso Bouwgroep de nieuwe sleutel van het pand aan wethouder Mirjam Bakker.

Begin volgend jaar open voor publiek

De nieuwbouw (archief, gemeenteloket en atrium), het deel aan de Jongemastraat (bibliotheek) en de Nieuwe Waag (tentoonstellingsruimte) zijn klaar. De komende maanden worden de ruimten verder ingericht. Daarna verhuizen de bibliotheek, het gemeenteloket en het archief naar De Tiid. Begin volgend jaar openen de bibliotheek en het gemeenteloket de deuren voor publiek.

Werzaamheden torenconstructie in volle gang

De werkzaamheden aan de toren en de torenconstructie zijn nog in volle gang. Dat is de reden waarom het oudste deel van het complex nog in de steigers staat. Een officiële opening volgt als het gehele complex gereed is en de toren weer is teruggeplaatst. De gemeente Súdwest-Fryslân gaat er vanuit dat die opening nog voor de zomervakantie plaats kan vinden.