Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Collega's aan het woord: Jolanda & Carla

07 januari 2023

Collega's aan het woord: Jolanda & Carla

Dit artikel is afkomstig uit het 75-jarig jubileummagazine (2021) van Friso Bouwgroep.

Toen Jolanda Loonstra in 1998 als uitzendkracht bij Friso binnenkwam was haar functie nog heel anders dan tegenwoordig. “Ik schonk nog voor iedereen zijn eerste bakje koffie in.” En ook haar collega Carla Koopmans, die zo’n 14 jaar geleden bij Friso begon, ziet dat hun functie verandert. Jolanda en Carla bemannen samen met enkele dames de receptie van Friso Sneek.

Jolanda schrikt er zelf een beetje van, als ze zegt dat ze al bijna 24 jaar bij Friso werkt. Toch ging de tijd eigenlijk ongemerkt voorbij. “De jaren vliegen, dus dan zijn twintig jaar ook zo voorbij. Geen dag is hier hetzelfde en ik geniet van mijn werk. Vroeger werkte ik hele dagen. Toen was het kantoor nog veel kleiner en deed ik veel klussen die we nu niet meer hoeven te doen. Elke ochtend zette ik bijvoorbeeld voor het hele kantoor koffie, bracht het rond en schonk voor iedereen het eerste kopje in. Omdat ik dan langere tijd in de keuken was, hing daar ook een telefoon, met een lijstje met doorkiesnummers.” In die tijd werd ook het typewerk voor de collega’s nog gedaan. Iets wat ze tegenwoordig allemaal zelf doen.

Ook Carla houdt van de reuring die het werk met zich meebrengt: “We zien heel veel verschillende mensen, er is altijd wat te beleven en daardoor gaat de dag snel voorbij.” Wat de dames ook zo leuk vinden aan hun werk is de band die ze opbouwen met relaties zoals o.a. opdrachtgevers en onderaannemers. Carla: “Met sommige relaties heb je zoveel contact dat je ook op de hoogte bent van belangrijke privé-omstandigheden zoals bijvoorbeeld de geboorte van een kind. Dat vind ik heel fijn.” Jolanda beaamt dat: “Toen onze zoon geboren werd, kregen we zelfs kaartjes van relaties van Friso.”

Een goede telefoniste is op de hoogte van wat er binnen een bedrijf speelt, vinden zowel Carla als Jolanda. Daarom hebben ze op dinsdagochtend altijd even kort overleg waarin ze doornemen welke nieuwe projecten erbij gekomen zijn, welke collega’s daarop ‘zitten’ en of er nog andere bijzonderheden spelen. Zo kunnen ze de relaties sneller te woord staan.” Die werkoverdracht is er ook dagelijks naar de andere dames.

“We hebben een fijn groepje collega’s. De sfeer is bijzonder goed en we werken fijn samen met de invallers. Dat maakt ons werk extra leuk, die collegialiteit,” vertelt Jolanda. Zoals gezegd verandert er wel veel de laatste jaren. Carla: “Voorheen moesten we alle bellers doorverbinden naar onze collega’s. Nu hebben de meeste medewerkers een mobiele telefoon en worden dus rechtstreeks gebeld. Daardoor verandert ons werk van telefoniste richting gastvrouw. Dagelijks komen er veel bezoekers op het kantoor in Sneek. Niet alleen relaties, maar ook mensen die een huis gekocht hebben van Friso. Wij willen graag dat iedereen zich thuisvoelt. Dus schenken we een kopje koffie om het wachten wat aangenamer te maken.”

"We hebben een fijn groepje collega’s. De sfeer is bijzonder goed en we werken fijn samen met de invallers."

Of hun werk ooit overgenomen wordt door een computer? “Nee, bij Friso is dat ondenkbaar,” zeggen beide dames tegelijk. “Friso is zo klantgericht en familiair dat er altijd échte mensen bij de balie zullen zitten. Persoonlijke aandacht blijft altijd nodig.”

Solliciteren?

Lijkt het jou ook leuk om bij Friso aan de slag te gaan en collega te worden van Jolanda en Carla? Neem dan een kijkje op de onderstaande pagina:

- Vacature HR Adviseur