Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Clubhuis Noord Nederlandse Golf & Country Club in Glimmen feestelijk heropend na uitgebreide renovatie

19 juni 2024

Clubhuis Noord Nederlandse Golf & Country Club in Glimmen feestelijk heropend na uitgebreide renovatie

Recent vond de feestelijke heropening plaats van het vernieuwde clubhuis van de Noord Nederlandse Golf & Country Club in Glimmen, Groningen. Het clubhuis, gevestigd in een prachtige villa uit 1913, heeft een ingrijpende interne verbouwing, gedeeltelijke verduurzaming en buitenonderhoud ondergaan. De renovatie werd uitgevoerd door Jurriëns Noord, in opdracht van de golfclub.

Eigentijds interieur met behoud van karakter

Sax Architecten stond voor de uitdaging om het clubhuis een eigentijds interieur te geven dat perfect aansluit bij de functies van het gebouw, terwijl het historische karakter behouden blijft. Door de jaren heen waren er verschillende aanpassingen gedaan, waardoor het gebouw niet meer als één geheel oogde. Tijdens de renovatie zijn de verschillende ruimtes behouden, maar de (draag)muren hiertussen hebben grotere openingen gekregen om meer transparantie te creëren. Dit vereiste zorgvuldige afstemming met de bouwpartners om de constructieve integriteit van het gebouw te waarborgen.


Verduurzaming en vloerverwarming

Tijdens de verbouwing werd extra asbest aangetroffen onder de vloeren, waardoor een groot deel van de houten vloeren gesaneerd moest worden. Dit bood echter ook de mogelijkheid om de begane grondvloeren te vervangen door schuimbeton en vloerverwarming aan te brengen, wat een aanzienlijke verduurzamingsslag betekende. Voor het casco van het gebouw werd een onderhoudsinspectie uitgevoerd en het noodzakelijke onderhoud is meegenomen in deze upgrade-fase.


Een frisse en duurzame ontmoetingsplek

Met de heropening van het clubhuis kunnen de leden van de Noord Nederlandse Golf & Country Club elkaar weer ontmoeten in een frisse en duurzame omgeving. De renovatie heeft niet alleen gezorgd voor een modern interieur, maar ook voor een comfortabeler en energiezuiniger gebouw. De leden en bezoekers kunnen nu genieten van de vernieuwde faciliteiten en de bijzondere sfeer van het historische clubhuis.