Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Bouwkundige oplevering voor Cultuur Historisch Centrum De Tiid

23 augustus 2021

Bouwkundige oplevering voor Cultuur Historisch Centrum De Tiid

De bouw van Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolsward nadert zijn officiële einde. Op maandag 23 augustus vond de bouwkundige oplevering plaats van zowel het nieuwe gedeelte als het oude gedeelte met de stadhuistoren als kroon op het werk.

Wethouder Mirjam Bakker van Gemeente Súdwest-Fryslân ondertekende samen met directeur Henk Dedden van Friso Bouwgroep de opleveringsdocumenten.

Kroon op het werk

In oktober vorig jaar werd de nieuwbouw (archief, gemeenteloket en atrium), het deel aan de Jongemastraat (bibliotheek) en de Nieuwe Waag (tentoonstellingsruimte) al opgeleverd aan de gemeente. Afgelopen maanden werkte het bouwteam aan het herstel van het oude gedeelte en de torenreconstructie. De gerestaureerde stadhuistoren van Bolsward keerde in juni dit jaar per boot terug naar de stad en werd herplaatst op het voormalige stadhuis. Hiermee is de kroon op het werk gezet.


"Het terugplaatsen van de toren was het sluitstuk van een boeiende periode, nu beginnen we aan een nieuw hoofdstuk van een mooi verhaal dat al ruim vierhonderd jaar duurt. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop dit werk is uitgevoerd.”, zegt cultuurwethouder Mirjam Bakker van Súdwest-Fryslân.

Droomklus vol uitdagingen


Begin september 2019 werd gestart met de eerste bouwwerkzaamheden aan het voormalige stadhuis. Kort daarop werd de toren door Bouwbedrijf Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) ontmanteld en vervolgens in oude luister hersteld. De restauratie van het stadhuis en de stadhuistoren is een droomklus vol uitdagingen geweest voor ons team van restauratiespecialisten, aldus Douwe Offringa, vestigingsdirecteur Jurriëns Noord.

Koning opent Cultuur Historisch Centrum De Tiid

Op dinsdagochtend 7 september wordt het Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolsward officieel geopend door Zijne Majesteit de Koning. Tijdens een rondleiding bezoekt Koning Willem-Alexander onder meer de gerestaureerde toren, de Raadzaal en een tentoonstellingsruimte. Na de opening in het Atrium spreekt de Koning met bewoners, bouwers en subsidieverstekkers over de totstandkoming van De Tiid en het belang van het centrum voor de bewoners van Bolsward.