Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Bouw nieuwe studentenwoontoren Vrydemalaan Groningen bijna van start

19 mei 2021

Bouw nieuwe studentenwoontoren Vrydemalaan Groningen bijna van start

In opdracht van Koopmans Projecten realiseert de bouwcombinatie Friso-Koopmans, bestaande uit Aannemingsmaatschappij Friso (penvoerder) en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep, de nieuwbouw van de 270 studentenwoningen aan de Vrydemalaan in Groningen. De nieuwbouw bestaat uit een woontoren van 19 bouwlagen, waarvan de begane grond een commerciële invulling gaat krijgen.

De nieuwe woontoren

De nieuwe woontoren met 270 wooneenheden voor (internationale) studenten is straks onderdeel van een bredere ontwikkeling. Het UMCG en de RuG zijn bezig met de ontwikkeling van de noordentree van de Healthy Ageing Campus, het gebied rond de (voormalige) Antonius Deusinglaan. Dit wordt een levendige, duurzame en gastvrije stadsomgeving voor onderwijs, onderzoek, cultuur, sport en ontspanning. De ontwikkeling van de nieuwe woontoren is één van de eerste zichtbare ontwikkelingen.

De bouwwerkzaamheden

Vanaf week 22 start de bouwcombinatie met het inrichten van de bouwplaats, zo worden de bouwketen en bouwhekken rondom de bouwplaats geplaatst. Na verwachting wordt in week 23 de boorstelling aangevoerd, waarna de eerste boorwerkzaamheden in week 24 zullen starten. De palen worden in de grond  geboord en zullen geen overlast of trilling veroorzaken. De boorwerkzaamheden vinden plaats tot de bouwvak (week 30). Aansluitend wordt gestart met de grondwerkzaamheden t.a.v. de fundering van de woontoren.

Vervolgens wordt er na de bouwvak gestart met de opbouw van het casco. Het casco bestaat uit 18 woonlagen en worden doormiddel van tunnelbekisting aangebracht vanaf de eerste verdiepingsvloer. De wanden en de daarop liggende vloeren worden met deze techniek in één keer in het werk gestort, de volgende dag wordt de bouwlaag ontkist, waarmee de cyclus zich herhaalt tot dat het hoogste punt in het eerste kwartaal van 2022 behaalt. De binnen afbouw start eind 2021 zodra het casco nabij de 7de bouwlaag is. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in het vierde kwartaal van 2022 opgeleverd. Bij oplevering wordt het gebouw afgenomen door Nijestee en verhuurd door SSH.

Nieuwsbrieven:

Download hier de nieuwsbrief die verspreid is aan de omwonenden van dit project:

Betrokken partijen:

Opdrachtgever: Bouwcombinatie Friso Koopmans V.O.F.

Afnemer: Nijestee

Architect: KENK Architecten

Advies installaties: Verwey Raadgevend Technisch Buro Oosterhout

Constructeur en advies bouwfysich brand: ABT Wassenaar