Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Bouw negen levensloopbestendige woningen Winsum gestart

06 december 2023

Bouw negen levensloopbestendige woningen Winsum gestart

Aannemingsmaatschappij Friso is gestart met de bouw van negen levensloopbestendige woningen in Winsum. De woningen worden in opdracht van Wonen Noordwest Friesland gebouwd.

Levensloopbestendige woningen

Aan de Fikarusleane en het Molepead stonden elf kleine, verouderde woningen. Deze zijn inmiddels gesloopt. Er komen in totaal negen nieuwe huurwoningen voor terug. Zeven op de Fikarusleane en twee woningen op het Molepead. Deze woningen worden levensloopbestendig gebouwd. Levensloopbestendige woningen zijn woningen die het mogelijk maken om er zo lang, veilig en comfortabel mogelijk in te blijven wonen. Deze woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een tweede slaapkamer op de verdieping.

Bouwen met respect voor de buurt

De bouwwerkzaamheden worden midden in het dorp Winsum uitgevoerd. Dit kan voor de omwonenden best wat overlast veroorzaken. Daarom worden de funderingspalen niet geheid maar in de grond geboord. Hierdoor zijn de trillingen die de omwonenden in deze periode voelen minimaal. Om de bouwtijd flink te verkorten, bouwen we deze woningen met het prefab casco-systeem uit onze eigen fabriek. Dit zijn kant en klare betonelementen die in de fabriek al van isolatie en van houten kozijnen worden voorzien. Vanzelfsprekend zonder kieren, spleten en naden, waardoor een zeer hoge luchtdichtheid wordt gerealiseerd. Schilderen van de kozijnen in de buitenlucht op de bouw is niet meer nodig, want ook dat hebben wij in de fabriek al gedaan.

Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2024 opgeleverd.