Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Bouw grootste meldkamer van Nederland bereikt hoogste punt

08 november 2021

Bouw grootste meldkamer van Nederland bereikt hoogste punt

Dinsdag 26 oktober (jl.)  werd het hoogste punt bereikt bij de nieuwbouw van de meldkamer in Apeldoorn. Opdrachtgever Nationale Politie vierde de mijlpaal samen met het bouwpersoneel en zorgde voor een traktatie op de bouwplaats.  De bouw van de meldkamer ging in maart dit jaar van start en biedt straks onderdak voor de meldkamer locaties Apeldoorn, Arnhem en Hengelo.

Eind 2022 operationeel

Het bereiken van het hoogste punt is op de bouwplaats een belangrijke mijlpaal. De contouren van het gebouw worden zichtbaar en de ruwbouw wordt gestaag afgerond. Volgens planning is het gebouw in mei 2022 gereed. Daarna worden alle telefonie- en ICT-installaties geïnstalleerd en worden centralisten bijgeschoold om in de nieuwe omgeving te werken. Begin 2023 zal de nieuwe meldkamer volledig operationeel zijn. “Het moet vooral een fijne en moderne werkplek voor medewerkers van politie, brandweer en ambulancedienst worden, die op de Meldkamer Oost-Nederland werken om de burger te helpen op het gebied van gezondheid en veiligheid” zei burgemeester en voorzitter van de bestuurlijke regiegroep Meldkamer Oost-Nederland Carol van Eert.

Grootste meldkamer van Nederland

Oost-Nederland krijgt met de bouw van de nieuwe meldkamer één van de grootste 112-meldkamers van Nederland met een verzorgingsgebied van vijf veiligheidsregio’s. Tot die tijd verzorgen de politie, brandweer en ambulancediensten de 112-dienstverlening vanuit de drie huidige meldkamers in Oost-Nederland; Hengelo, Arnhem en Apeldoorn. Zij werken intensief samen om de samenvoeging naar één gezamenlijke meldkamer te realiseren.

Energieneutraal gebouw

Het gebouw wordt volgens de meest actuele energieneutrale eisen gebouwd. Er komen zonnepanelen op het dak en op het parkeerterrein. Ook wordt er in laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen voorzien. Dankzij de lichte staalconstructie zijn de meldkamervloer en alle kantoren vrij indeelbaar. Het gebouw heeft veel glas en een ruim atrium met veel daglicht en een mooi uitzicht over het Van Gelderpark en de groene omgeving. Zo waakt het gebouw letterlijk en figuurlijk over de stad Apeldoorn en zijn omgeving.