Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Bouw eerste fase Berlikum van start en tweede fase in verkoop

19 juli 2021

Bouw eerste fase Berlikum van start en tweede fase in verkoop

Aan de rand van het dorp Berlikum, in het ruim opgezette plan ‘De Pôlle’ is afgelopen week gestart met de bouw van 16 energiezuinige twee-onder-een-kapwoningen. Daarnaast is ook de verkoop van de 10 woningen aan de overkant van start gegaan.

Ruimtelijk wonen in Berlikum

De Pôlle is een ruim opgezet woonplan gelegen aan open vaarwater. De woningen, met een karakteristieke jaren 30 uitstraling krijgen een u-vormige plattegrond. Op de verdiepingen bevinden zich 3 royale slaapkamers van zo'n 15,7 vierkante meter, 10,5 vierkante meter en 9,6 vierkante meter, een badkamer en een riante zolder van ongeveer 26,6 vierkante meter. Daarnaast kunnen de toekomstige bewoners zelf nog eigen keuzes maken voor o.a. een uitbouw aan de tuinzijde, een extra bijkeuken en/of een inloopkast op de eerste verdieping. De energiezuinige woningen hebben een woonoppervlakte van 140 m2  en worden op ruime kavels gebouwd met diepe achtertuinen. Alle woningen hebben een eigen garage en oprit. De woningen liggen aan de ‘De Pream’ en ‘De Snikke’ en zijn gesitueerd op ruime percelen variërend tussen de 328 en 554 vierkante meter.

Verkoop fase 2 van start

In fase 2 worden in totaal 10 woningen gerealiseerd, waarvan 2 vrijstaande woningen, vier twee-onder-een-kappers. De verkoop is inmiddels gestart via Makelaardij Friesland. Klik hier voor meer informatie over de verkoop.

Alle kenmerken op een rij:

 • Woonoppervlakte van circa 140 m2
 • Ruime woonkamer en open keuken
 • Mogelijkheid tot vierde slaapkamer
 • Sanitair Villeroy & Boch
 • Parkeergelegenheid op eigen terrein
 • Riante tuin
 • Warmte Terug Win-installatie
 • Luchtwaterwarmtepomp
 • Vloerverwarming begane grond
 • Lage temperatuurverwarming
 • PV-panelen (zonnepanelen)

Kopers maken zelf hun keuzes

De toekomstige bewoners kunnen zelf kiezen om de tuinzijde te vergroten naar 1.20m of 2.40m. Daarnaast kunnen de bewoners hun eigen ruimtes indelen en/of ruimtes toevoegen. Denk hierbij aan een extra bijkeuken of een inloopkast. Voor wat meer daglicht in het huis kunnen de bewoners ervoor kiezen om een dakvenster of dakkapel te plaatsen aan de voorzijde van de woning.

Duurzame toepassingen

De woningen krijgen onder andere een luchtwarmtepomp. Een deel van deze pomp staat buiten. Hier zuigt de pomp lucht naar binnen waarna de temperatuur wordt verhoogt via de compressor. Het hete koelmiddel dat zich nu in gasvorm bevindt, verplaatst zich naar binnen. Het koelmiddel geeft vervolgens zijn warmte af aan het water dat door de verwarmingssystemen loopt. Ook wordt er een WTW (Warmte Terug Winning) geplaatst. Dit ventilatiesysteem zorgt ervoor, dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen. Hierdoor gaat er geen warmte verloren.

Betrokken partijen: