Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Bouw all-electric kindcentrum Oosternijkerk binnenkort van start

03 februari 2021

Bouw all-electric kindcentrum Oosternijkerk binnenkort van start

In opdracht van Stichting Arlanta gaat Aannemingsmaatschappij Friso Basisschool de Wrâldwizer in Oosternijkerk (Friesland) vervangen door een nieuw ‘all-electric’ kindcentrum. De nieuwbouw, met een oppervlakte van circa 1.163 m² bestaat uit onderwijslokalen, een peuterspeelzaal en een kinderopvang. Daarnaast worden ook de bibliotheek en de GGD hier gehuisvest.

Speels gebouw

Stichting Arlanta is een organisatie die christelijk, hoogstaand en innovatief basisonderwijs biedt met gedreven, professionele medewerkers, Het ontwerp van de school is gebaseerd op de onderwijsvisie van Wrâldwizer. Hierin wordt de school gezien als een plek waar kinderen de wereld kunnen leren kennen door vragen te stellen, te ontdekken en te ondernemen. Zo vinden leerlingen met zelfvertrouwen en gezonde nieuwsgierigheid hun plek in de maatschappij. Het nieuwe gebouw kenmerkt zich door vijf herkenbare delen die uit elkaar zijn geschoven. Hierdoor ontstaat er een speels gebouw dat goed in de omgeving en in het dorp past.

All-electric en energiezuinig

In het nieuwe gebouw komen verschillende leerpleinen, met instructielokalen, speciale stilte- en samenwerkingsplekken. Daarnaast wordt er een nieuw schoolplein gerealiseerd, waardoor de verkeerssituatie voor de school verbeterd wordt. Daarbij wordt de nieuwbouw all-electric opgeleverd, waarbij de verwarming en de koeling worden gevoed door een lucht- luchtwarmtepomp en zonnepanelen De eerste sloopwerkzaamheden zullen begin maart dit jaar van start gaan. Verwacht wordt dat het project in november opgeleverd wordt.