Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Bouw 85 woningen De Meeuwen Groningen gestart

06 april 2021

Bouw 85 woningen De Meeuwen Groningen gestart

In opdracht van Van Wonen realiseert Aannemingsmaatschappij Friso 85 woningen voor nieuwbouwproject De Meeuwen in Groningen. Deze week is Friso begonnen met de heiwerkzaamheden van in totaal 17 huurwoningen en 68 koopwoningen. Naar verwachting worden de woningen medio 2022 opgeleverd.

Wonen dichtbij de binnenstad

Gelegen tussen het Winschoterdiep en de toegangsweg vanaf het Europlein realiseert Friso Bouwgroep het nieuwbouwproject De Meeuwen. De wijk bestaat in totaal uit 85 woningen, waarvan 68 koopwoningen en 17 huurwoningen, welke in zeven woningblokken worden gebouwd. De woningblokken aan de Barkmolenstraat hebben drie woonlagen, de woningblokken aan de Europaweg hebben vier woonlagen. De nieuwe woonwijk grenst aan de levendige wijk De Oosterpoort met het cultuurcentrum op steenworp afstand. De wijk heeft een perfecte ligging vlakbij verschillende uitvalswegen. Via het Tromp-bruggetje zijn de toekomstige bewoners zo in de bruisende binnenstad van Groningen. De woningen, ontworpen door De Zwarte Hond Architecten uit Groningen, worden gekenmerkt door de gedetailleerde stenen gevels. Het ontwerp sluit naadloos aan bij de bestaande bebouwing en de groene omgeving.

Klaar voor de toekomst

In de woningen wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De woningen worden gasloos opgeleverd, uitstekend geïsoleerd en grotendeels voorzien van vloerverwarming. Er worden individuele bodemwarmtepompen geplaatst en de woningen krijgen een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Voor het opwekken van groene energie worden de daken voorzien van zonnepanelen. Ook in de wijk wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Veel bomen in de wijk blijven behouden en er wordt groen en water aan toegevoegd. De wadi midden in het plan gaat ervoor zorgen dat regenwater verzamelt en in de grond kan doordringen. Een wadi helpt verdroging tegen te gaan en het vormt een buffer bij overvloedige regenval. Ook wordt er gedacht aan de vleermuizen. Door het plaatsen van speciale vleermuishuisjes krijgen ook zij een fijn leefgebied.

Bouw van start

Onlangs in Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de eerste boorwerkzaamheden t.b.v. de warmtepompen. Deze week zijn de heiwerkzaamheden begonnen en vervolgens wordt de fundering aangebracht en het beton gestort. In week 19 wordt gestart met de het plaatsen van het prefab betoncasco. Naar verwachting worden de woningen medio 2022 opgeleverd.