Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Bouw 8 duurzame woningen Loppersum officieel gestart

02 november 2022

Bouw 8 duurzame woningen Loppersum officieel gestart

In opdracht van Frisoplan bouwt Aannemingsmaatschappij Friso 8 duurzame twee-onder-een-kap woningen in Loppersum. De bouwwerkzaamheden zijn eind september 2022 van start gegaan. Onlangs konden de nieuwe bewoners alvast een kijkje nemen op de bouwplaats bij de eerste paal van hun nieuwe woonplek. Naar verwachting worden de woningen begin april 2023 opgeleverd.

Kennismaken bij eerste paal

Tijdens het kijkmoment konden de nieuwe bewoners alvast kennismaken met de omgeving.  Direct omwonenden kwamen ook een kijkje nemen bij het heiwerk voor de nieuwe buurtgenoten. Chris Reitzema, woonbegeleider bij Frisoplan trapte samen met de makelaar de bouw af met een symbolische eerste klap op de heipaal.  Daarnaast konden de nieuwe bewoners hun naam op de heipaal achterlaten met een leuke polaroidfoto, als aandenken aan de eerste mijlpaal.

Een goede buur

De nieuwe woningen worden in een bestaande woonwijk gebouwd. Zowel als ontwikkelaar en bouwer probeert Friso de overlast voor de buurt zo goed mogelijk te beperken en een goede buur te zijn. "Wij willen dat omwonenden zo min mogelijk last hebben van de bouwactiviteiten. Daarnaast is het project pas succesvol als de toekomstige eigenaren tevreden zijn over hun nieuwe woonplek en met trots kunnen zeggen dat hun woning door Friso gebouwd is. Naar verwachting zullen de heiwerkzaamheden rond begin november klaar zijn, daarna worden de casco wanden geplaatst”, licht Chris in haar toespraak toe. “Eind november wordt er gestart met het plaatsen van de kappen. In januari volgend jaar starten we de afbouwfase op. Naar verwachting worden de woningen rond de bouwvak van 2023 opgeleverd.”

Betrokken partijen:

Mooj techniek – Installateur
Brandsma De Jong Makelaars
Bureau Noordeloos - Architect