Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Aannemingsmaatschappij Friso start met de bouw van 26 woningen op Ameland

27 oktober 2021

Aannemingsmaatschappij Friso start met de bouw van 26 woningen op Ameland

In opdracht van het Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland is Aannemingsmaatschappij Friso, onderdeel van Friso Bouwgroep uit Sneek, gestart met de bouw van in totaal 26 woningen op Ameland.

Bouwen met een verhoogde RC waarde

De woningen, ontworpen door Zijlstra Architecten uit Harich, worden verspreid over de dorpen Nes, Buren en Ballum gebouwd en zijn bestemd voor de sociale huur. Vanuit het Convenant Duurzaam Ameland is de duurzaamheid van de woningen hoogste prioriteit. Daarom worden de woningen met een verhoogde RC waarde gebouwd.

Duurzame installaties

De woningen worden naast uitstekende isolatie ook voorzien van duurzame installaties. Voor het opwekken van zonne-energie worden op de daken zonnepanelen geplaatst. Om de woningen te voorzien van warm water en verwarming wordt er in iedere woning een ventilatie warmtepomp geïnstalleerd. Naast het verhoogde wooncomfort zorgen deze duurzame installaties voor een lagere energierekening voor de nieuwe bewoners.

Prefab casco-systeem voor snellere bouwtijd

Om de bouwtijd te verkorten wordt er gebruik gemaakt van het prefab casco-systeem van Houkesloot Toelevering, mede onderdeel van Friso Bouwgroep. Dit zijn kant en klare betonelementen die in de fabriek al zijn voorzien van isolatie en stelkozijnen. Zonder spleten, kieren en naden, waardoor een zeer hoge luchtdichtheid wordt gerealiseerd. Ook de dakkappen en dakkapellen worden door Houkesloot Toelevering geproduceerd en geleverd.

Bouwen op een eiland

Cor Boorsma, projectleider bij Friso Bouwgroep: “Het logistieke gedeelte van bouwen op een eiland is altijd een beetje een uitdaging. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we deze woningen op Ameland snel kunnen bouwen en dat ze aan alle eisen voldoen. Dit zodat de nieuwe bewoners gauw kunnen genieten van hun nieuwe thuis.”