Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Aannemingsmaatschappij Friso gecertificeerd op trede 3 van de veiligheidsladder

23 mei 2022

Aannemingsmaatschappij Friso gecertificeerd op trede 3 van de veiligheidsladder

Met trots kan Friso Bouwgroep melden dat Aannemingsmaatschappij Friso trede 3 op de Veiligheidsladder heeft behaald. Friso Civiel heeft vorig jaar trede 3 op de Veiligheidsladder behaald en heeft deze dit jaar behouden.

Aannemingsmaatschappij Friso neemt certificaat in ontvangst

Het certificaat werd officieel overhandigd door Arjen Werkmeester, commercieel directeur van Normec Certification. Het certificaat werd met gepaste trots in ontvangst genomen door Aannemingsmaatschappij Friso directeur Jan Post en VKAM coördinator René Lenes. Veiligheid is een integraal onderdeel van onze manier van werken en maakt een groot onderdeel uit van onze cultuur. We zijn ontzettend trots op deze certificering en op onze medewerkers die iedere dag veilig doorbouwen.

Van links naar rechts: René Lenes, Jan Post en Arjen Werkmeester

Veiligheidsladder trede 3

Onlangs zijn er bij Aannemingsmaatschappij Friso externe audits geweest voor de veiligheidsladder. Deze audits zijn succesvol verlopen waardoor Aannemingsmaatschappij Friso vanaf nu gecertificeerd is op trede 3. Na Friso Civiel is Aannemingsmaatschappij Friso de tweede die gecertificeerd is op de veiligheidsladder.

Veiligheid als hoogste prioriteit

Veilig werken staat bij Friso Bouwgroep bovenaan. Een veilige, gezonde en plezierige werkomgeving vinden wij dermate belangrijk dat het een integraal onderdeel van onze manier van werken en onze cultuur is. Toetreding tot de veiligheidsladder is dan ook een logische stap. Vanuit de Governance Code voor de bouw zien we dat ook grote opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld TenneT, Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat steeds meer belang hechten aan de veiligheidsladder. Opdrachtgevers zijn steeds meer betrokken bij veiligheid op de bouwplaats. Friso Bouwgroep ziet het als taak om opdrachtgevers op dit gebied (deels) te ontzorgen. Het is dan ook belangrijk om veiligheid te zien als hoge prioriteit bij alle activiteiten. Dit geldt vanaf de calculatie tot aan oplevering.

Interne campagne: Friso werkt veilig

Friso Bouwgroep heeft een eigen aanpak om veiligheid op de bouw proactief aan te pakken. Dit gebeurt via de Friso werkt veilig campagne die in 2016 is gestart. Deze interne campagne zorgt ervoor dat er open gesproken wordt over veiligheid. Niet alleen op de bouwplaats, maar ook bij onze materieeldienst, in de fabrieken en op de kantoren. Zo wordt van veiligheid een dagelijkse bezigheid gemaakt en wordt het een vanzelfsprekend onderdeel van het werk. Om te voldoen aan de eisen van de veiligheidsladder zijn de systemen vanuit het Friso werkt veilig programma uitgebouwd.

Beloning voor het beste veiligheidsidee of prestatie

Als onderdeel van de ‘Friso werkt veilig’-campagne is er een beloningsbeleid opgesteld voor medewerkers die actief meedenken over de veiligheid op de bouw. Het beste idee of actie wordt beloond met een cadeaubon. Periodiek worden de beste ideeën/acties bekeken en wordt de beste uitgekozen. Zo heeft een hoofduitvoerder binnen Friso Bouwgroep zijn bouwplaats altijd op orde, bestelt zaken op tijd en overlegt tijdig met projectleiding/werkvoorbereiding en materieeldienst. Wij belonen deze veiligheidsprestatie graag.


Een eigen V-KAM afdeling

Friso Bouwgroep beschikt over een eigen V-KAM afdeling. Deze afdeling is ondersteunend bij een gezonde en veilige werkomgeving. Bij het bezoeken van de bouwplaatsen worden praktische adviezen gegeven als het gaat om veilig werken. Om het gezamenlijke doel van veilig en gezond werken te behalen denken we in oplossingen. Daarom beschikt een groot deel van de uitvoerders over het diploma Operationele Veiligheidskunde (OVK). Deze specifieke kennis helpt mee aan de algehele veiligheid op de bouw. Samen bouwen we veilig door!