Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Aannemingsmaatschappij bouwt 8 woningen in Marssum met het Friso Bouwconcept

28 november 2022

Aannemingsmaatschappij bouwt 8 woningen in Marssum met het Friso Bouwconcept

In opdracht van Wonen Noordwest Friesland bouwt Aannemingsmaatschappij Friso acht twee-onder-een-kapwoningen in Marssum. De woningen zijn ontworpen door Zijlstra Architecten en worden volgens het Friso Bouwconcept gebouwd.


Het Friso Bouwconcept

Het Friso Bouwconcept is een bouwsysteem met een bijzonder hoge luchtdichtheid. Dit komt doordat Friso het gehele casco wind en waterdicht kan afleveren, waarbij het betoncasco, kozijnen/stelkozijnen en kap tot in detail zijn afgestemd op elkaar. Alle elementen worden in onze  eigen fabrieken geprefabriceerd, waardoor we sneller en met een hogere kwaliteit seriematig woningen kunnen bouwen. De woningen worden volgens de laatste duurzaamheidseisen gebouwd. Zo worden de woningen voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.

Fotografie: By de Jong Photography

Sociale huurwoningen

Op de plek waar de nieuwe woningen worden gebouwd stonden eerder ook acht woningen. Deze bleken na onderzoek niet naar de huidige maatstaven te renoveren. Daarom is er gekozen voor sloop-nieuwbouw. Er komen weer acht woningen terug. Hierdoor kunnen alle bewoners weer terug naar hun oude vertrouwde plek, maar dan in een nieuwe woning die geluidsarm is opgezet i.v.m. de nabijheid van het militair vliegveld.

Fotografie: By de Jong Photography

Korte bouwtijd

Omdat de woningen middels het Friso Bouwconcept worden gebouwd is de bouwtijd korter. Begin oktober gingen de eerste palen de grond in. Naar verwachting kunnen de bewoners in het voorjaar van 2023 de woning betrekken.