Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

8 twee-onder-een-kapwoningen in Marssum opgeleverd

16 mei 2023

8 twee-onder-een-kapwoningen in Marssum opgeleverd

Aannemingsmaatschappij Friso bouwde de afgelopen maanden acht twee-onder-een-kapwoningen in Marssum (vlakbij Leeuwarden). De woningen zijn afgelopen week opgeleverd en overgedragen aan de opdrachtgever.

Hoofduitvoerder Jeroen Scholtheis overhandigd de sleutel van de woningen aan Binne Kooistra van Wonen Noordwest Friesland.


Bouwen met een verhoogde geluidseis

De woningen zijn in opdracht van Wonen Noordwest Friesland in de Uniastrjitte in Marssum gebouwd. Deze locatie ligt hemelsbreed op minder dan één kilometer van de landingsbaan van vliegbasis Leeuwarden. Er was daarom sprake van een extra hoge geluidseis. Hierom zijn de slaapkamers en het dak extra goed geïsoleerd. Zodanig dat er een reductie van 30dB optreedt gemeten vanaf buiten (recht op het dakvlak) en de slaapkamers. Ook moesten de woningen voldoen aan een luchtdichtheidseis waarbij de Qv10-waarde maximaal 0,50 dm³/s.m² mag bedragen.

Geluidsmeting t.b.v. de verhoogde geluidseis


Korte bouwtijd

Begin oktober 2022 gingen de eerste palen de grond in. De woningen zijn in zeven maanden gerealiseerd. De korte bouwtijd heeft mede te maken met het gebruik van het Friso Bouwconcept: een systeem waarbij alle wanden en kozijnen geprefabriceerd worden in onze eigen fabriek. De woningen zijn verder voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp waarmee de woningen gasloos verwarmd worden.

De luchtdichtheid van de woningen wordt gecontroleerd