Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

20 nieuwe woningen in Minnertsga voor jong en oud

13 september 2021

20 nieuwe woningen in Minnertsga voor jong en oud

Eind september start Friso Bouwgroep in opdracht van Wonen Noordwest Friesland aan de bouw van 20 nieuwe woningen in Minnertsga. Het gaat om zestien gezins- en vier levensloopbestendige woningen. Na alle verwachtingen worden de woningen begin april 2022 worden opgeleverd.

Gezond wonen voor iedereen

Eerder bouwde Friso al zestien vergelijkbare woningen in de omgeving van Minnertsga. De kant en klare betonelementen worden via Houkesloot Toelevering geleverd en zijn in de fabriek al voorzien van isolatie en houten kozijnen. Dit zorgt ervoor dat de woningen geen kieren, naden en gaten hebben en dat creëert een zeer hoge luchtdichtheid. Doormiddel van een meting met een thermografische  camera en een blowerdoortest blijkt dat de woningen ruimschoots voldoen aan de eis van QV10*. De woningen worden geheel gasloos opgeleverd en zijn voorzien van een luchtwarmtepomp  en zonnepanelen op het dak voor het opwekken van zonne-energie.

Overlast tijdens de bouw

Om ervoor te zorgen dat de bewoners in de omgeving van de bouwplaats zo min mogelijk overlast ervaren worden er geen prefab heipalen gebruikt, maar avegaar palen. Deze palen worden geboord en dit gebeurd vrijwel geluidloos en zonder trillingen.

*QV10 is een aanduiding voor de lichtdoorlatendheid van een woning. QV is een luchtvolumestroom die ontstaat via kieren en naden en die zich tussen de verschillende bouwdelen van de schil van een gebouw bevindt. Deze wordt gemeten bij een drukverschil van 10 Pascal en aangeduid in kubieke decimeters per seconde.