Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

10 duurzame woningen in Wijnaldum opgeleverd

08 december 2020

10 duurzame woningen in Wijnaldum opgeleverd

Afgelopen vrijdag zijn de sleutels van de tien woningen aan de Ploegstrjitte en de Andreasstjitte in Wijnaldum overhandigd aan de opdrachtgever. Hier bouwde Aannemingsmaatschappij Friso tien duurzame twee-onder-een-kap-woningen in opdracht van De Bouwvereniging in Harlingen.


Uitvoerder Jappe Zweed overhandigt de sleutel aan Jan Boelens van De Bouwvereniging.


Levensloopbestendig wonen

In april dit jaar is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de bouw van de tien woningen in Wijnaldum. Om plaats te maken voor de nieuwbouw zijn er eerst vijftien woningen gesloopt. Wijnaldum is een krimpregio. Daarom zijn er in plaats van vijftien, tien woningen voor teruggekomen. De woningen, ontworpen door Alynia Architecten, zijn levensloopbestendig. Dit houdt in dat de woningen beschikken over een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een tweede slaapkamer op de verdieping.

Gasloze woningen

De woningen zijn van het gas af. Dit houdt in dat de woningen geen gasaansluiting hebben. De woningen beschikken over een warmtepomp, een WTW-unit, zonnepanelen en vloerverwarming. Voor de bouw van de woningen is het prefab cascosysteem van Houkesloot Toelevering (onderdeel van Friso Bouwgroep) gebruikt. De wanden zijn in de fabriek al voorzien van isolatie en houten kozijnen. Zonder spleten, kieren en naden, waardoor een zeer hoge luchtdichtheid wordt gerealiseerd. Een comfortabel thuis voor de toekomstige bewoners!