Jurriëns Noord

Bezoekadres:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

Osloweg 125
9723 BK GRONINGEN

Contact
Monumenten

Monumenten

Jurriëns Noord is gespecialiseerd in het moderniseren, restaureren en renoveren van monumentale panden. Altijd met behoud van de monumentale waarde.

Herbestemming en transformatie

Herbestemming en transformatie

Een goed herbestemmingsplan zorgt ervoor dat de ziel van een gebouw behouden blijft. Zo kunnen oud en nieuw nog decennialang samen blijven bestaan.

Bevingsschades

Bevingsschades

Jurriëns Noord werkt hard aan het herstellen van de karakteristieke en monumentale gebouwen in het aardbevingsgebied.

Molenbouw

Molenbouw

Jurriëns Noord is er trots op om dé vakmannen op het gebied van molenbouw in haar gelederen te hebben.

Torens en kerken

Torens en kerken

Cultureel erfgoed willen we graag behouden voor de toekomst. Het restaureren van torens en kerken is werk voor de specialisten van Jurriëns Noord.

Woningen

Woningen

De vaklieden van Jurriëns Noord B.V. zijn expert als het gaat om het restaureren van oude karakteristieke (monumentale) woningen.

Gecertificeerd vakmanschap

Spraakmakende restauratieprojecten

Jurriëns Noord is de restauratiespecialist van Friso Bouwgroep. Of het gaat om het restaureren van een woning of een stadhuis in een historische binnenstad, een kapitale boerderij op het platteland of een molen Jurriëns Noord is dé aangewezen vakman. Zo restaureerden de vaklieden van Jurriëns Noord al veel spraakmakende gebouwen. Denk daarbij aan Havezate Oldengaerde in Dwingeloo, Hotel Post Plaza in Leeuwarden en de Martinitoren in Groningen.

Alle projecten

Gecertificeerd vakmanschap

Specialistische kennis, ruime ervaring en toegewijde vakmannen en -vrouwen zorgen voor perfect maatwerk voor specifieke opdrachten. Voor kleine en grote opdrachtgevers; daarin maken we geen onderscheid. Jurriëns Noord is ERB-gecertificeerd. Ons vakmanschap en onze werkprocessen zijn vastgelegd door kwaliteitssystemen. Onze certificaten en branchelidmaatschappen zijn daarvan het bewijs.Dit heeft voordelen wanneer je voor jouw restauratie subsidie aanvraagt.

Naar certificering

Jurriëns Noord is gecertificeerd

Jurriëns Noord is gecertificeerd volgens de normen van:

  • de Beoordelingsrichtlijn Erkend Restauratie Bouwbedrijf (BRL 3000)
  • de Uitvoeringsrichtijnen: Historische houtconstructies (URL 3001)
  • Historisch metselwerk (URL 4003)

De ontwikkeling en het beheer van deze kwaliteitsrichtlijnen is in handen van de Stichting ERM.

Expert op het gebied van restauratie

Met een ERB-erkende aannemer bent u ervan verzekerd dat u uw waardevolle monument toevertrouwt aan een expert op het gebied van restauratie. Een expert waarbij alles draait om vakmanschap, kennis van bouwstijlen, respect voor historische materialen en beheersing van restauratietechnieken.

Voordelen Erkend Restauratie Bouwbedrijf

Jurriëns Noord is een erkend restauratiebedrijf. Dat houdt in dat iedereen werkt volgens de kwaliteitsrichtlijnen van de Stichting Erkend Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Ook betekent dat dat wij de juiste materialen gebruiken, zodat wij elk monument in ere kunnen herstellen. Als u Jurriëns Noord in het voortraject inschakelt, dan krijgt u gedegen advies en worden problemen in de uitvoering voorkomen. Mochten er tijdens de werkzaamheden toch nog ‘verrassingen’ boven tafel komen, dan weten de deskundige medewerkers van Jurriëns Noord altijd een oplossing.

Jurriëns Noord is gecertificeerd

Kernwaarden Jurriëns Noord

Hart voor geschiedenis

Zonder verleden geen toekomst. Nederland beschikt over veel cultureel erfgoed, monumentale panden en heeft een rijke geschiedenis. Wij werken graag aan het behoud daarvan. Dat doen we door het toepassen van oude materialen, veel overleg met experts en een goed contact met onze opdrachtgevers, die zelf vaak onze passie delen. Natuurlijk zijn wij lid van kringen, brancheverenigingen en betrokken bij het opleiden van vaklieden. Daardoor hebben zo een erg groot netwerk in heel Nederland.

Liefde voor het ambacht

Een oud gebouw heeft extra liefde en aandacht nodig. Oog voor detail is heel belangrijk bij restauratiewerkzaamheden. Vaak zijn het juist de details die de sfeer bepalen. Die willen we dan ook graag behouden. Onze medewerkers zijn allemaal goed opgeleide en door de wol geverfde vakmannen met liefde voor het restauratievak. Wij focussen ons op een excellente uitvoering. De aandacht voor het conserveren van de onderdelen, dat is waar het om draait. Onze medewerkers hebben kennis van bouwstijlen, respect voor historische materialen en beheersen oude én nieuwe restauratietechnieken.

Restaureren is maatwerk

Oude gebouwen zijn geen dertien in een dozijn. Elke periode heeft zijn eigen karakteristieken en elk pand vraagt dan ook om een andere manier van werken. Ook weet je vooraf niet altijd wat je tegen kunt komen als je eenmaal aan de slag bent. Wij werken vaak in bouwteam, zodat we in de planvormingsfase met opdrachtgevers om de tafel zitten en advies kunnen geven. Bijvoorbeeld over het behouden van de oude bouwmaterialen, of het vinden van alternatieven. Vaak is er zoveel meer mogelijk dan op het eerste oog lijkt. Dit maatwerk kunnen we alleen leveren door het gebouw centraal te stellen. Hoe kunnen we de ziel van een gebouw behouden en er toch een goed bruikbaar pand van maken?

Projecten

Cultuur Historisch Centrum De Tiid Bolsward

Cultuur Historisch Centrum De Tiid Bolsward

Watertoren West Groningen restauratie

Watertoren West Groningen restauratie

Kalkovens Garmerwolde herstel en onderhoud

Kalkovens Garmerwolde herstel en onderhoud

Bekijk alle projecten
Vacatures

Contact

Meer weten of een van ons spreken? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:


Jurriëns Noord B.V.

T: 050 - 55 66 779

E: mail@jurriensnoord.nl

Op de hoogte gehouden worden van al het nieuws over Jurriëns Noord? Volg ons via onderstaande social media kanalen:

Bekijk de vacatures

Contact