Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Verbouw commerciële ruimte + twee appartementen Roden
Project Verbouw commerciële ruimte + twee appartementen Roden
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonenwerken
Opdrachtgever -
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Marcel Huizeling
wonenwerken

Verbouw commerciële ruimte + twee appartementen Roden

In het centrum van Roden heeft Aannemingsmaatschappij Friso een bestaand winkelpand verbouwd. Het huidige pand werd grotendeels gesloopt en werd getransformeerd naar een opgefriste winkelruimte op de begane grond en twee appartementen op de eerste en tweede verdieping. Het winkelpand werd eind 2022 opgeleverd.

Heerestraat 104, Roden

Unieke uitstraling in het straatbeeld

Het 23 meter lange pand heeft een geheel nieuwe uitstraling gekregen, die ontworpen is door Van Ringen Architecten. Door de grote raampartijen, het steile dak en vooral de dakpannen van ABC Nordic, die zowel voor het dak als de gevel gebruikt worden, heeft het pand een unieke uitstraling in de winkelstraat. Naast de bijzondere verschijningsvorm levert de steile dakvorm ook meer bewoonbaar vloeroppervlak voor de appartementen. Het pand is voorzien van een hybride warmtepomp.

Royale woonruimte

In de steeg aan de linkerzijde van het pand bevindt zich de entree richting de eerste en tweede verdieping. Hier bevindt zich het trappenhuis en een plateaulift. De appartementen zijn ruim opgezet en vanwege de grote raampartijen komt er veel licht binnen. Aan de achterzijde van elk appartement is er een eigen terras gerealiseerd die vanuit de slaap- en eetkamer toegankelijk is.

Betrokken partijen:

Architect: Van Ringen Architecten

Installaties: Lammerink Installatiegroep