Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Stadhuis Den Helder herbestemming
Project Stadhuis Den Helder herbestemming
Partners Van Hoogevest Architecten
Sector
werkenrecreërenkunst en cultuur
Opdrachtgever Ontwikkelmaatschappij Zeestad CV
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Jelmer Boersma (projectleider)
werkenrecreërenkunst en cultuur

Stadhuis Den Helder herbestemming

In opdracht van Ontwikkelmaatschappij Zeestad CV realiseert Aannemingsmaatschappij Friso het nieuwe stadhuis op de voormalige Rijkswerf Willemsoord.  In oktober 2021 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. In februari 2022 zijn de bouwwerkzaamheden officieel van start gegaan. Naar verwachting wordt het nieuwe stadhuis in 2023 opgeleverd.

Willemsoord 72, Den Helder

Restauratie, verbouw en nieuwbouw stadhuis Den Helder

Twee gebouwen met verschillende functies

Het nieuwe stadhuis is ontworpen door Van Hoogevest architecten & Office Winhov en wordt in de gebouwen 66 en 72 op de voormalige Rijkswerf Willemsoord gerealiseerd. Gebouw 66, een Rijksmonument, dat voorheen een mastenloods was, wordt omgebouwd  tot het publieke deel van het stadhuis met o.a. de publieke balies, een trouwzaal en een raadszaal.  In gebouw 72, waar voorheen onder andere een zeilmakerij gevestigd was, worden werkplekken gerealiseerd voor de ambtenaren en het college van burgemeester en wethouders.

Een aannemer van kwaliteit

Er waren in totaal drie inschrijvingen voor de bouw van het stadhuis waarbij Friso als winnaar uit de bus is gekomen. Volgens Zeestad CV, opdrachtgever van het stadhuis, is Friso een aannemer van kwaliteit, met veel ervaring in restauratie- en renovatiewerk. ‘Daarbij hebben wij in ons plan van aanpak aangegeven oog te hebben voor de omgeving en zaken als verkeersveiligheid’. Projectleider Jelmer Boersma kijkt uit naar de samenwerking en de bouw van het nieuwe stadhuis: ‘De bouw van het nieuwe stadhuis is een veelzijdig en uitdagend project waarbij meerdere vakdisciplines van Friso aanbod komen.’ Naar verwachting wordt het nieuwe stadhuis in 2023 opgeleverd.

Betrokken partijen:

Nieuwsberichten

Friso Bouwgroep gestart met bouw stadhuis Den Helder

Lees meer