Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
RO Vitens Deventer industriebouw
Project RO Vitens Deventer industriebouw
Partners Rook Pijpleidingbouw
Sector
industriebouw
Opdrachtgever Vitens Zwolle
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Roel Ekkels
industriebouw

RO Vitens Deventer industriebouw

In onderaanneming van Rook Pijpleiding bouw, verzorgt Friso Civiel de realisatie van het RO-gebouw aan de Ceintuurbaan in Deventer. De bouw is in november 2020 gestart en zal naar verwachting begin 2022 worden opgeleverd. Het totaal project wordt in opdracht van Vitens Zwolle uitgevoerd.

Ceintuurbaan 399, Deventer

Uitbreiding productielocatie Vitens Deventer

Multidisciplinair werken in een monumentale omgeving

Aan de Ceintuurbaan in Deventer wint Vitens jaarlijks 1,6 miljoen m³ drinkwater. Nu het water te zout wordt, is een extra ontziltingsinstallatie nodig. Deze reversed osmose (RO) gaat ingezet worden om het water extra te zuiveren. Friso Civiel verzorgt voor hoofdaannemer Rook Pijpleidingbouw B.V. uit Sint-Jansklooster de bouwkundige uitbreiding van de productielocatie. Werkvoorbereider Roel Ekkels vertelt over de stand van zaken, de uitdagingen én de veiligheidsladder.

Braziliaans verband

Op dit moment zit de kelder erin en is de betonvloer gestort. Ook is er een start gemaakt met het metselwerk van de opbouw. Roel: “De waterzuivering ligt in een monumentale omgeving. BDG Architecten heeft een ontwerp gemaakt dat naadloos in die monumentale omgeving opgaat. Dat zorgt voor een mooie uitdaging voor Friso. Voor het metselwerk, dat in Braziliaans verband, stootvoegloos en terugliggend uitgevoerd wordt, werken we samen met Friso Oost. Ik ben blij dat ik de expertise van mijn collega Richard Hunting hierbij kan inschakelen. Metselwerk is toch wat anders dan het civiele beton dat wij doorgaans uitvoeren.”

Multidisciplinair werk

Metselwerk, beton, leidingwerk, riolering, terreininrichting en installaties; er zijn bij deze bouw veel vakgebieden betrokken. Volgens Ekkels ligt daar ook de kracht van Friso Civiel: “Wij zijn gewend om in multidisciplinaire omgevingen te werken met verschillende vakgebieden. Daarom is deze klus ons ook op het lijf geschreven. De overleggen met alle betrokkenen gaan, vanwege Covid-19 nog via Teams en dat loopt prima. Hoofdaannemer Rook doet de clash-controle in een 3D-model, zo worden fouten voortijdig opgespoord.”

Veilige werkplek

Onlangs is Friso Civiel gecertificeerd op trede drie van de Veiligheidsladder. Een van de projecten die vooraf bezocht werden, was dit project. “Uitvoerder Arjen van der Kooi heeft het veiligheidsbesef op deze bouwplaats naar een hoger plan getild. Niet alleen voor onze collega’s, maar ook voor de medewerkers van Vitens, die tijdens de bouw gewoon doorgaan met hun eigen werk op de productielocatie, is er zo een veilige werkomgeving gecreëerd.”

Productie blijft in werking

Op dezelfde markante locatie worden er werkzaamheden verricht in de bestaande monumentale bedrijfsgebouwen. De oude werkplaats krijgt een nieuwe functie binnen het RO-proces en de gebouwgebonden voorzieningen krijgen een update. Daarnaast verzorgt Friso Civiel de nieuwe terreininrichting inclusief verharding en riolering. De productie van drinkwater op het productiebedrijf van Vitens blijft tijdens de bouwwerkzaamheden in werking.

Betrokken partijen:

Nieuwsberichten

Realisatie RO-gebouw Vitens van start

Lees meer