Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Rijks- Joods monument Nieuwstad Groningen
Project Rijks- Joods monument Nieuwstad Groningen
Partners Mecanoo
Sector
wonen
Opdrachtgever De Vries Schilders / Lefier
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Hendri Pannekoek
wonen

Rijks- Joods monument Nieuwstad Groningen

Aan de Nieuwstad in de stad Groningen heeft Jurriëns Noord in opdracht van Lefier en De Vries Schilders in bouwteam aan de restauratie van het Rijks- Joods monument gewerkt.

Nieuwstad 30, Groningen

Monumentaal pand tot studentenwoningen

Aan de Nieuwstad in de stad Groningen heeft Jurriëns Noord in opdracht van Lefier en De Vries Schilders in bouwteam aan de restauratie van het Rijks- Joods monument gewerkt. Het monumentale pand is gebouwd in 1890 en heeft samen met de naburige synagoge een sociaalhistorisch belang, vanwege de grote herinneringswaarde aan de voormalige Joodse buurt in de binnenstad van Groningen. Het gebouw is door zijn situering een belangrijk architectonisch element in de omgeving van de Folkingsstraat en de Nieuwstad. Het pand wordt momenteel gebruikt voor huisvestiging van studenten.


Restauratie werkzaamheden

De restauratie bestond voornamelijk uit het renoveren van de badkamers, keukens en toiletten. Daarnaast is de gevel volledig hersteld, waarbij het metsel-, voeg-, en stucwerk is aangepakt. De restauratie heeft het pand weer de uitstraling van weleer gegeven en past daarmee perfect in het straatbeeld op een prominente plek in de binnenstad.

Betrokken partijen: