Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Provinsjehûs Fryslân Leeuwarden
Project Provinsjehûs Fryslân Leeuwarden
Partners Soeters van Eldonk Architecten Amsterdam
Sector
werken
Opdrachtgever Provincie Friesland
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Algemeen
werken

Provinsjehûs Fryslân Leeuwarden

In het centrum van Leeuwarden is op de locatie waar het Provinsjehûs eerder was gehuisvest, het nieuwe Provinciehuis van de Provinsje Fryslân gebouwd, verbouwd en gerestaureerd.

Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden
Hoogste punt

Hoogste punt

n.v.t.
BVO

BVO

23.500 m²
Bouwperiode

Bouwperiode

2009 - 2011

Provinsjehûs Fryslân

In het centrum van Leeuwarden is op de locatie waar het Provinsjehûs eerder was gehuisvest, het nieuwe Provinciehuis van de Provinsje Fryslân gebouwd. Eerst werd het voormalige provinciehuis gesloopt, met uitzondering van de monumentale panden, waaronder de Statenzaal. Deze zijn blijven bestaan, gerenoveerd en geïntegreerd in de nieuwe huisvesting.

Vervolgens bouwde Friso een veertig meter hoge toren. In deze toren van tien bouwlagen zijn onder meer de centrale ontvangstruimte en kantoren gerealiseerd. Rondom de toren zijn de overige gebouwen gesitueerd. Alles in vier lagen en in dezelfde monumentale stijl als de gebouwen die zijn blijven staan.

De artist impressions zijn van architect Soeters en Van Eldonk Architecten te Amsterdam. De foto van de 1e sloophandeling door mevrouw Tineke Schokker is eigendom van de Provinsje Fryslân. Een aantal foto's zijn afkomstig van de website van de BNA Gebouw van het jaar 2012.