Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Pakhûs 1657 Harlingen restauratie
Project Pakhûs 1657 Harlingen restauratie
Partners Thijs Bennebroek (ontwerp)
Sector
wonenwerken
Opdrachtgevers Vereniging Hendrick de Keyser
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Hendri Pannekoek
wonenwerken

Pakhûs 1657 Harlingen restauratie

In opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser heeft Jurriëns Noord opnieuw opdracht gekregen voor diverse restauratiewerkzaamheden aan het monumentale ‘Pakhûs 1675’ in Harlingen. In 2017 heeft Jurriëns Noord het voorhuis van het pakhuis (fase 1) gerestaureerd tot drie appartementen en een commerciële ruimte. In de tweede fase wordt ook het achterhuis aangepakt.

Aanpak binnen en buitenom

Aan de buitenkant van het achterhuis worden de muurankers, dakgoten en het metsel- en voegwerk hersteld en deels vervangen. Daarnaast worden alle houten onderdelen in de gevel en daken geschilderd. Inpandig worden de balkkoppen, de vloerenplanken en het stucwerk hersteld. Op de tweede verdieping worden een aantal nieuwe bergingen voor de appartementen in het voorhuis gecreëerd. Tevens worden drie moderne stalen ramen/deuren aangebracht voor de doorgang tussen het achterhuis en voorhuis. Op de begane grond vloer wordt nieuwe riolering en nieuwe bestrating aangebracht.

In de eerste fase werd de maniëristische trapgevel aan de noordzijde hersteld. Inpandig werden er drie appartementen en een commerciële ruimte gecreëerd. Tijdens de uitvoering van fase 2 blijven deze ruimten in gebruik. Vroeger waren deze ruimten bestemd voor de opslag van wijn en graanpakhuis.

Betrokken partijen: