Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Pakhûs 1657 Harlingen restauratie
Project Pakhûs 1657 Harlingen restauratie
Partners Thijs Bennebroek
Sector
wonenwerken
Opdrachtgever Vereniging Hendrick de Keyser
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Hendri Pannekoek
wonenwerken

Pakhûs 1657 Harlingen restauratie

In opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser heeft Jurriëns Noord in twee fasen diverse restauratiewerkzaamheden aan het monumentale ‘Pakhûs 1675’ in Harlingen. In 2017 heeft Jurriëns Noord het voorhuis van het pakhuis (fase 1) gerestaureerd tot drie appartementen en een commerciële ruimte. In de tweede fase is ook het achterhuis aangepakt.

Roeperssteeg 2, Harlingen

Aanpak binnen en buitenom

In de eerste fase werd de maniëristische trapgevel aan de noordzijde hersteld. Inpandig werden er 3 appartementen en een commerciële ruimte gecreëerd. Tijdens de uitvoering van fase 2 bleven deze ruimten in gebruik. Vroeger waren deze ruimten bestemd voor de opslag van wijn en graanpakhuis.

Restauratiewerkzaamheden

Aan de buitenkant van het achterhuis zijn de muurankers, dakgoten en het metsel- en voegwerk hersteld en deels vervangen. Daarnaast werden alle houten onderdelen in de gevel en daken geschilderd. Inpandig zijn de balkkoppen, de vloerenplanken en het stucwerk hersteld. Op de tweede verdieping werden een aantal nieuwe bergingen voor de appartementen in het voorhuis gecreëerd. Tevens zijn drie moderne stalen ramen/deuren aangebracht voor de doorgang tussen het achterhuis en voorhuis. Op de begane grond vloer werd nieuwe riolering en nieuwe bestrating aangebracht. Het complete project werd in september 2020 opgeleverd.

Betrokken partijen: