Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Onderstation Olsterpad Dronten
Project Onderstation Olsterpad Dronten
Partners Onbekend
Sector
infraindustriebouw
Opdrachtgever Alliander/Reddyn
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Gerwin Boersma (Projectleider Friso Civiel)
infraindustriebouw

Onderstation Olsterpad Dronten

Onder de hoogspanningsmasten tussen de Hoge Vaart en het Olsterpad, te oosten van Dronten, heeft Friso Civiel in opdracht van Alliander/Reddyn een nieuw onderstation gebouwd. Zo is er onder andere een centraal dienstgebouw en betonnen poeren gerealiseerd. Het project ging in februari 2021van start gegaan en 10 maanden later in november, heeft Friso Civiel haar deel opgeleverd.

Olsterpad, Dronten
Bouwperiode

Bouwperiode

02/2021 - 11/2021

Duurzame elektriciteit

Om alle duurzame elektriciteit, die wordt opgewekt door de nieuwe windturbines, op het elektriciteitsnet te krijgen, zijn veel stroomkabels nodig. Het nieuwe onderstation heeft de capaciteit van het elektriciteitsnet uitgebreid. In het nieuwe onderstation zijn alle stroomkabels uit de windmolens samen gekomen en is de elektriciteit op een hoger spanningsniveau gebracht en vervolgens op het elektriciteitsnet gezet.

Verrichte werkzaamheden

Friso Civiel startte in februari 2021 met het bouwrijp maken van het werk- en bouwterrein . Aansluitend kon de bouw van het onderstation van start gaan. Het dienstgebouw betreft een op staal gefundeerd gebouw met een kelder van beton en een bovenbouw opgetrokken met metselwerk. Het dak is uitgevoerd in prefab betonnen platen met druklaag. Daarnaast is de fundatie van een 150kv schakeltuin en kabelkokers gerealiseerd. De schakeltuin bestaat voornamelijk uit poeren met verschillende afmetingen. Tot slot heeft Friso Civiel de terrein afwerking en de omheining gerealiseerd. Friso Civiel heeft de werkzaamheden in slechts 10 maanden afgerond en opgeleverd aan Alliander/Reddyn. Het onderstation is nog niet helemaal klaar, onder andere de opbouw van de staalbouw is nog niet afgerond maar behoort niet tot de scope van Friso Civiel.

Gerelateerde projecten