Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Nieuwbouw 130 Appartementen Almenum
Project Nieuwbouw 130 Appartementen Almenum
Partners
Sector
wonenzorg
Opdrachtgever De Bouwvereniging
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Klaas Dijkstra
wonenzorg

Nieuwbouw 130 Appartementen Almenum

In opdracht van De Bouwvereniging is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de nieuwbouw van 130 appartementen van Wooncentrum Almenum. Het nieuwe complex aan het Van Harinxmakanaal in Harlingen is ontworpen door Alynia Architecten.

Midlumerlaan 53, Harlingen

Een zorgeloze oude dag

Het huidige Almenum is, zelfs met de meest uitgebreide renovatie, niet gereed voor een zorgeloze toekomst en een lange levensduur. Daarom worden de woningen en gebouwen van Almenum in drie fases gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Op de huidige locatie aan het Van Harinxmakanaal worden 130 nieuwe energiezuinige appartementen teruggebouwd. Het gehele omliggende terrein wordt gelijktijdig opnieuw ingericht en woonrijp gemaakt.


Impressies door Alynia Architecten

Toekomstig Almenum

Toekomstig Almenum biedt straks zelfstandige woonruimten voor zowel de vitale als minder vitale ouderen. Er komt een divers aanbod met nieuwbouwappartementen in de sociale sector.

Globale planning

Eind 2024 verwacht Friso de eerste fase van 26 nieuwbouwappartementen op te leveren aan de Bouwvereniging en kan er na een inhuisperiode gestart worden met de sloop/nieuwbouw van fase 2. De planning is dat het totale project van Toekomstig Almenum medio 2027 wordt opgeleverd.


Betrokken partijen: