Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk nieuwbouw
Project Kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk nieuwbouw
Partners N.v.t.
Sector
leren
Opdrachtgever Stichting Arlanta
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Jan Overwijk
leren

Kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk nieuwbouw

In opdracht van Stichting Arlanta gaat Aannemingsmaatschappij Friso de sloop van Basisschool de Wrâldwizer in Oosternijkerk (Friesland) vervangen door een nieuw ‘all-electric’ kindcentrum. De nieuwbouw, met een omvang van circa 1.163 m2 bestaat uit onderwijslokalen, een peuterspeelzaal en een kinderopvang. Daarnaast worden ook de bibliotheek en de GGD hier gehuisvest.

Langgrousterwei 21, Oosternijkerk

Speels gebouw

Stichting Arlanta is een organisatie die christelijk, hoogstaand en innovatief basisonderwijs biedt met gedreven, professionele medewerkers, Het ontwerp van de school is gebaseerd op de onderwijsvisie van Wrâldwizer. Hierin wordt de school gezien als een plek waar kinderen de wereld kunnen leren kennen door vragen te stellen, te ontdekken en te ondernemen. Zo vinden leerlingen met zelfvertrouwen en gezonde nieuwsgierigheid hun plek in de maatschappij. Het nieuwe gebouw kenmerkt zich door vijf herkenbare delen die uit elkaar zijn geschoven. Hierdoor ontstaat er een speels gebouw dat goed in de omgeving en in het dorp past.

All-electric en energiezuinig

In het nieuwe gebouw komen verschillende leerpleinen, met instructielokalen, speciale stilte en samenwerkingsplekken. Daarnaast wordt er een nieuw schoolplein gerealiseerd, waardoor de verkeerssituatie voor de school verbeterd wordt. Daarbij wordt de nieuwbouw all-electric opgeleverd, waarbij de verwarming en de koeling wordt gevoed door een lucht- luchtwarmtepomp en zonnepanelen De eerste sloopwerkzaamheden zullen begin maart dit jaar van start gaan. Naar verwachting wordt het project in november opgeleverd.

Betrokken partijen

Nieuwsberichten

Nieuw kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk klaar voor de toekomst

Lees meer

Nieuw kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk klaar voor de toekomst

Lees meer