Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk nieuwbouw
Project Kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk nieuwbouw
Partners N.v.t.
Sector
leren
Opdrachtgever Stichting Arlanta
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Jan Overwijk
leren

Kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk nieuwbouw

In opdracht van Stichting Arlanta heeft Aannemingsmaatschappij Friso de sloop van Basisschool de Wrâldwizer in Oosternijkerk (Friesland) vervangen door een nieuw ‘all-electric’ kindcentrum. De nieuwbouw, met een omvang van circa 1.163 m2 bestaat uit onderwijslokalen, een peuterspeelzaal en een kinderopvang. Daarnaast is ook de bibliotheek en de GGD hier gehuisvest.

Langgrousterwei 21, Oosternijkerk

Speels gebouw

Vrijdag 13 mei 2022 werd het nieuwe centrum officieel geopend en in gebruik genomen. Voor zowel Arlanta als Friso was de bouw van het kindcentrum een uitdagende klus.

Opdrachtgever Arlanta is een organisatie die christelijk, hoogstaand en innovatief basisonderwijs biedt met gedreven, professionele medewerkers. Het ontwerp van de school is gebaseerd op de onderwijsvisie van de Wrâldwizer. Hierin wordt de school gezien als een plek waar kinderen de wereld kunnen leren kennen door vragen te stellen, te ontdekken en te ondernemen. Zo vinden leerlingen met zelfvertrouwen en gezonde nieuwsgierigheid hun plek in de maatschappij. Het nieuwe gebouw kenmerkt zich door vijf herkenbare delen die uit elkaar zijn geschoven. Hierdoor ontstond een speels gebouw dat goed in de omgeving en in het dorp past. In het nieuwe gebouw zijn verschillende leerpleinen, met instructielokalen, speciale stilte – en samenwerkingsplekken gecreëerd. Daarnaast is er een nieuw schoolplein gerealiseerd, waarvoor Friso en Pranger-Rosier een nieuw speeltoestel hebben aangeboden.

All-electric en energiezuinige school

De Wrâldwizer is volledig energieneutraal, mede door de toevoeging van extra zonnepanelen op het dak, maar ook de bouwkundige keuzes die gemaakt zijn bij het ontwerp van de school, dragen bij aan de duurzaamheid en het binnenklimaat van het gebouw. Zo zijn de gevels van de klaslokalen op het zuiden relatief klein, waardoor er niet onnodig warmte de school binnen komt. Ook is de schil van het gebouw goed geïsoleerd. De lokalen zijn afzonderlijk te verwarmen en de verlichting is energiezuinig.

Betrokken partijen

Nieuwsberichten

Nieuw kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk klaar voor de toekomst

Lees meer

Nieuw kindcentrum Wrâldwizer Oosternijkerk klaar voor de toekomst

Lees meer